Ga naar de inhoud

Met blote tanden

Zijn ze er nog, mannen die zich vrijwillig laten bijten? Tot een paar jaar geleden zag je ze nog regelmatig achter het hekwerk langs de Zeeweg, maar op die plek is nu een prise d’eau.

Dat wil zeggen, vorig jaar stond er een info-bordje van PWN dat er een prise d’eau was, nu zie je alleen het eau zelf, wat onwennig kronkelend door een verse zandvlakte.

De echte kerels lieten zich daar in de buurt vrijwillig attaqueren door politiehonden in opleiding, vaak op zondagochtend. Ik vroeg me soms af of hun vrouw ervan wist. Ze waren er op gekleed, dat wel, maar ook mét beschermende kleding zou ik mijn vege lijf niet graag hebben blootgesteld aan die ongepoetste hondengebitten. Het geweld waarmee die beesten hun namaak-inbrekers en nepjunkies aanvlogen wekte bij mij veel ontzag.

Voor een indruk klik hier, dan zien jullie o.a. Denzel, Gizmo, Kita en Buddy aan het werk bij een KNPV dameswedstrijd (dwz de baasjes zijn bazinnetjes, ergo niet alle honden zijn teefjes). Vergeet niet de foto’s te vergroten en wie echt gegrepen wordt, vindt er meer bij www.pakwerk.nl (bijvoorbeeld de kringdag van ‘De Doorbijters’)

Ik weet niet waar de Kennemer politiehonden nu worden getraind, maar vanuit een oogpunt van misdaadpreventie en imagoverbetering zou de politie er goed aan doen een paar maal per jaar te oefenen op de Grote Markt.

3 reacties op “Met blote tanden”

  1. Via de counter op mijn site kwam ik op deze pagina.
    Toevallig gaat het over mij, gezien ik degene ben die op dames wedstrijd de boef zeg maar speelt en vroeger ook daar op de club regelmatig in het pak hebt gestaan.
    Het grappige is dat mijn vrouw er dus degenlijk vanaf weet gezien het feit dat ze een van de deelneemsters is die haar hond op mij inzet zoals op de foto’s te zien is.

  2. Marius (red. RaDa)

    Misschien zelfs wel het geheim van een goed huwelijk? Dank voor de reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *