Ga naar de inhoud

Bierhutje

Geachte heer Jaspers,

‘Laten we hopen dat u geen ongeluk krijgt. Want mocht u onverhoopt tengevolge van een ongeval komen te overlijden, dan zijn de gevolgen zeer ingrijpend.’

Inderdaad, de impact van dodelijke ongevallen kan niet voldoende beklemtoond worden; daar denken losbollen als ik doorgaans veel te luchtig over. Zo breng je het er niet levend van af, dat is één ding. Ook beschadiging van vitale organen, acute hartstilstand en langzame verstikking worden door veel mensen ten onrechte onderschat. En denk eens aan de negatieve inkomenseffecten van de dood. Wel eens gehoord van een dode werknemer die promotie maakt…?

Gelukkig heb ík de Postbank om me daaraan te herinneren. En als ik vóór 25 april reageer krijg ik bovendien een gratis Ongevallen Polis ter waarde van €1000 zonder enige verplichting… Complimenten van drs. J.M. Hagenaars.

Het wijst op een ernstige vorm van infomanie dat je zo’n envelop van de Postbank toch van de mat plukt na thuiskomst van een paar fijne dagen aan de Belgische kust. En ik had er meteen spijt van. Vandaar ook dat ik (hoe onprofessioneel ook) de kranten van de afgelopen dagen nog niet met jullie doorneem, beste Raarlemmers.

(Wie zich desondanks vast wil bijten in een slepende Haarlemse kwestie verwijs ik naar Spookboek)

Andere dingen houden mij in de ban. Het Raarlems Dagklad zag op een terras in Blankenberge een aardige vorm van ongevallenpreventie. Daar beschermden de betere levensgenieters hun pint tegen zon en aanwaaiende ongerechtigheden met iets dat leek op een ouderwetse rieten strandstoel. Een ‘bierhutje’, doopten we het.

Artist’s impression van een bierhutje

De vraag is nu: hoe bestel ik er 5000 in China zonder dat Peter –Tingle Fingers – Zoetemeijer me voor is?

 

4 reacties op “Bierhutje”

  1. Ik had het origineel eigenlijk moeten signeren… En alleen sommige belletjes zijn op ware grootte. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *