Ga naar de inhoud

Geschenken toe

Zo, eerst even de bureaustoel op zijn nieuwe verhoginkje zetten. Het typt voor geen meter, maar het moet van mijn campagneteam. Dus hier gaat ie, met 10 cm toegevoegde autoriteit en overredingskracht:

In het Friese Skarsterlan lopen 60 schapen met reclamedekjes van www.hotel.nl over hun eigen wollen dekjes. Ook dichter bij huis vinden wij grensverleggende promotieactiviteiten. Geïnspireerd door het fenomeen graancirkels, bieden de broers Ben en Jan Ham, agrariërs te Nieuw Vennep, bedrijven de gelegenheid hun logo of wervende teksten in te zaaien op hun akkerland. Dat land ligt onder de aanvliegroute voor de Kaagbaan, vandaar.

Wat kan ons eigen Haarlem daar aan geldgenererende stunts tegenover stellen?

Wij hebben de Philharmonie (voorheen Concertgebouw), die zijn eigen broek moet ophouden en in een te ruim jasje zit. Grootse culturele ambities, maar de flamboyante artistiek directeur Neil Wallace werd al een paar maanden na de heropening afgedankt. In een interview met de Grote Broer erkent directeur Jaap Lampe vandaag dat het allemaal op een koopje moet. En in de programmering kondigt hij een versobering (lees ‘versaaiing’) aan.

Het goede nieuws: het publiek krijgt ‘Muzieknoten’ bij de toegangskaarten. Daarmee kan gespaard kan worden. Voor een servies, of een kist wijn. Klinkt bekend, niet? En zo zien we hier ter stede een unieke symbiose tussen neo-liberale marktwerking en de kneuterigste kruideniersmentaliteit.

4 reacties op “Geschenken toe”

  1. mijn rentepunteneczeem begint op te spelen. nu krijg je, als je het vakantiegeld vastzet op een plus majeure rekening, een kortingsbon voor zalf bij het kruidvat, die je in combinatie met de aankoop van de kruidvat winkler prins weer een reductie oplevert voor het land van ooit of nemo, naar keuze. dat komt goed uit omdat ik vanmorgen op de ontbijtkoek een uitnodiging aantrof van mandemakers keukens die de helft van de benzine betaalt als je voor of op hemelvaartsdag een dagje keukens komt kijken. neem je als zestig plusser één ouder mee waar de batterijen nog inzitten, dan kàn je een reis winnen voor drie personen naar granada of napels 😛

  2. (Hee! Nog iemand die niet aan kapitalen doet. Of bent u dezelfde?).

    En Marius: de reclamedekjes in Skarsterlan zijn af. Moest van de burgemeester. Ze zijn vervangen door dekjes met de tekst: ‘Burgemeester bedankt’.
    Ook geen gezicht.

  3. ik doe wel aan kapitalen. kapitale fouten, vergissingen, villa’s, misverstanden. trouwens, ik doe gewoon aan minuskels. het is niet zo dat ik niet aan kapitalen doe. maar als de toezichthouder op deze site aan schreefloze letters doet, doe ik in minuskels. waar schreefloos, daar minuskel, zo zit het met buijs. en wie die ander is? welluke andere 😮

  4. Die andere buijs (vast geen Udo J.), dat is schulp. Hij doet dat ook. Alter ego? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *