Ga naar de inhoud

Linkse Lente, Rode Zon?

De electorale ruk naar links heeft zich er niet in vertaald dat de Rode Zon boven de regio gaat schijnen. Geen Linkse Lente in Kennemerland. De VVD heeft goed gedeald en zit op fluweel, schrijft John Oomkes, uit wiens HD-stuk (27-4) ik deze stijlbloempjes pluk.

Voor buitensteedse lezers: Haarlem heeft een nieuw college: Chris van Velzen (VVD), Hilde van der Molen (SP), Maarten Divendal en Jan Nieuwenburg (PvdA).

Er is zeven weken onderhandeld. De Grote Broer toont vanochtend het viertal na de installatie op het stadhuis, onder de gemakzuchtige kop ‘De vier Musketiers’.

Helaas kan ik niet linken naar die foto, want de nieuwe website van het HD heeft een voorkeur voor ‘lite news’ (Ree springt door winkelruit / Run op broodjes ei, dat soort werk). Jullie zullen je dus moeten behelpen met mijn impressie, beste Raarlemmers.

Op het bordes zien we Hilde en Chris gesandwicht tussen Maarten en Jan. De twee PvdA-ers hebben hun kale, kogelronde schedels extra opgepoetst en zitten strak in het pak. Floretten en sabels ketsen ongevaarlijk op ons af, lijken deze Musketiers uit te stralen.

Hoe anders is het beeld daartussenin. Van Velzens handen liggen kruislings over de reling, alsof hij in de handboeien zit. Er kan geen lachje af.

En Hilde? In niets doet ze denken aan de triomfantelijk stralende vrouw op de verkiezingsaffiches. Vaal, geradbraakt en gedesoriënteerd ziet ze eruit; in de ‘Wordt Vervolgd’ staan vrolijker foto’s. Wat hebben die onderhandelingsbeulen van de PvdA haar aangedaan daar in de achterkamertjes??

Ik voorspel dat er binnen negen maanden een nieuw Stadskantoor STAAT.

4 reacties op “Linkse Lente, Rode Zon?”

  1. is er zeven weken onderhandeld? dus er is zeven weken gewerkt aan het opeenhopen van mogelijke conflictstof voor de komende vier jaar. moet ik toch weer denken aan BOMANS (JA WILLEMIEN BOMANS) die ergens beschrijft hoe hij na een kwartiertje bellen een kabinet bijelkaar heeft 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *