Ga naar de inhoud

Zigzagkoers

Burgemeester Helma Ton uit Blaricum werd achter het stuur betrapt met een slok op en haalde daarmee de voorpagina van De Telegraaf. Op de begeleidende foto lijkt ze nog innig na te genieten van een luxe campari-ontbijt gevolgd door een levendige champagnelunch.

Zo’n incident stemt tot nadenken, althans bij iemand als HCJL Borghouts, Commissaris van de Koningin te Noord-Holland. In een nieuwsberichtje bij Haarlem 105 deelt HCJL zijn gedachtegoed met ons; hij adviseert de gemeenten in zijn provincie dringend zich te bezinnen op het vervoer van hun B&W: ‘Borghouts vindt dat gezien het drukke schema van de collegeleden het gebruik van een dienstauto af en toe zou moeten kunnen.’

Het Raarlems Dagklad, dat een zigzagkoers volgt tussen diepzinnige cultuurfilosofische beschouwingen en (zodra het aantal pageviews enigszins daalt) riooljournalistiek van het zuiverste water, beet zich vast in deze onnozele kwestie en informeerde bij een woordvoerder van de gemeente Haarlem naar het beleid en de praktijk inzake het vervoer van toxische bestuurders.

Deze reageerde nuchter (0 ugl): ‘Gezien de armlastige situatie waarin de stad zich bevindt, komen de dienstauto’s voorlopig niet uit de garage. Sterker nog, we willen van onze garages af. Die nieuwe wethouders krijgen twee consumptiebonnen per dag, dus daar zal het niet aan liggen. En om alle eventualiteiten uit te sluiten heeft de gemeente keihard onderhandeld over een vierjarig contract met SCOOTER BOB.’

De Verzamelde Kritische Raarlemmers, juichend: ‘Scooter Bob, was iedereen maar zo betrouwbaar en hulpvaardig als hij!!!’

3 reacties op “Zigzagkoers”

  1. Ik informeerde bij 2 wethouders wat zij vonden van het voorstel van Borghouts. Ze waren het er roerend over eens : als je van plan bent te gaan drinken, neem je de fiets. Ook al ben je wethouder. En heb je, zoals Borghouts zijn stelling verdedigde ‘een enorm drukke baan met verplichtingen waarbij het nuttigen van een drankje teveel soms onopgemerkt geschiedt’.
    Ik heb ook zo’n baan, bij mij geschiedt het nuttigen van een drankje teveel soms ook onopgemerkt. Kom maar op, Scooter Bob.

  2. Een intelligentietest voor burgemeesterkandidaten invoeren zou een oplossing kunnen zijn. Scoren ze een IQ van 80 of minder, dan zijn ze ongeschikt. Dan was dit niet gebeurd. 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *