Ga naar de inhoud

Eigen stad eerst!

Of ik zelf de mimiek van de verongelijkte Willem Holleeder was gaan bestuderen vandaag, weet ik niet. Wel voelde ik me danig bekocht toen ik gisteren in de NRC las dat onze Haarlemse rechtbank (omstreden sinds 1985, geopend sinds 13 maart 2006) niet veilig genoeg bevonden is, en dat het proces wordt gehouden bij Schiphol.

Waar doen we het als stad nou allemaal voor?

De Stichting Haarlem Promotie, de VVV, de Winkeliersvereniging Binnenstad en het MKB Haarlem horen hier bovenop te duiken. Zijn ze nou belatafeld bij justitie!

Denk eens aan de stoet afgepersten, bedreigden, mishandelden, gepasseerde witwassers en vastgoedmagnaten, met de motor door ‘De Neus’ gesnedenen en de nog net niet geliquideerden, die een bezoek aan de rechtbank prima hadden kunnen combineren met een gezellig dagje Haarlem. Dag economische impuls! En wat denken ze dat zo’n bataljon Marechaussee verteert in de lunchpauze?

Het misdaadtoerisme is een niet te onderschatten groeisector; het zou van verregaande kortzichtigheid getuigen die niet met alle middelen te stimuleren.

Overigens, het ganse net afgrazend naar een fijne illustratie, vond ik een schatkamertje met foto’s over Haarlem: http://www.peterholthuizen.net

Neem er de tijd voor; zowel bij zijn portfolio, bij de Kroniek Haarlem als in het log-archief staat veel moois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *