Ga naar de inhoud

Brood en Dood

Er gaan te weinig Haarlemmers dood. Ja, dood! Bij de plaatselijke begraafplaatsen zitten ze in zak en as. Ze halen hun targets niet en de wurmen hebben honger. Ik heb het niet van mezelf – Grote Broer het Haarlems Dagblad heeft de zaak grondig voor ons uitgespit.

Deels was hier ter stede sprake van een Pim Fortuyneffect; diens crematie was één dagvullende reclamespot voor Driehuis-Westerveld. En daarnaast stokte de bevoorrading doordat er in 2005 honderd stadgenoten minder overleden dan in 2004. En waarom nou toch? Geen wonder dat de branche ach en wee roept.

Om twijfelaars over de streep te trekken organiseert uitvaartbedrijf Monuta nu een ‘grootse open dag’. Wie tijd van leven heeft, is zaterdag tussen 10 en 16 uur welkom aan de Kloppersingel om kennis te maken met o.a. de rouwfiets, de uitvaartbus en de rouwcaravan. Even proefliggen kan gerust, bijvoorbeeld in de wilgentenen kist. Geheel vrijblijvend! Er zijn gratis consumpties (koffie en cake?) en allerlei leuke kortingen voor jongeren en groepen. Zo verliest de uitvaart zijn sombere imago.

Als het aan ondernemend Haarlem ligt, kunnen we allemaal doodvallen.

 

2 reacties op “Brood en Dood”

  1. Ik was wel blij met dit ‘nieuws’, waaruit ook bleek dat men zich liever buiten de stad laat begraven of cremeren.
    Blijft er voor mij in ieder geval plek genoeg op het prachtige kerkhof aan de Kleverlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *