Ga naar de inhoud

Jalalabad

Gisteren luisterde ik voor het eerst vrijwillig naar een sitar.

Voor mij was de sitar altijd dat instrument waarmee George Harrison op kant twee van Sgt. Pepper’s het sein gaf dat je vergeten was de naald gelijk bij When I’m sixty-four te laten neerploppen. Wuhhh! Within you, without you

Maar dit was voor het goede doel.

De naam Ustad Zamir Ahmed Khan zei mij vooraf niks, maar inmiddels geloof ik grif dat hij een grootheid is. Na vijf minuten hoorde ik zowaar muziek in plaats van gejengel en geplingel en tijdens de rest van het concert in de Remonstrantse Kerk (Wilhelminastraat) heb ik me laten meedrijven als lag ik op een luchtbedje in de Ganges.

Het goede doel?

De Kennemer Boekhandel zet zich sinds jaar en dag in voor Indiase kinderen. Niet opdringerig, maar wel uiterst consequent en met opmerkelijk resultaat. Het verhaal op hun site vind ik ronduit indrukwekkend. Voor een fotoreportage klik hier.

Het gironummer: 8900155

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *