Ga naar de inhoud

Mecenas gezocht

De Haarlemmerhout verslonst, het grote publiek mijdt het voormalige ‘lustbosch’ (en om de dooie dood niet bij gebrek aan lust) en de gemeente is blut.

In de Grote Broer presenteerde verslaggever Arnout Heemskerk (bijgenaamd de lover-boy) zaterdag op persoonlijke titel een negenpuntig actieplan.

Negen punten, jemig – het is al half twaalf (en eigenlijk zat ik te wachten wie de Olifant heeft gewonnen, zodat ik het hete nieuws als eerste kon brengen, maar mijn SM-essende reporter / huisdichteres op locatie in de Philharmonie zal wel ingedommeld zijn …) – de negen punten van Arnout H. , die ga ik hier niet systematisch uit de doeken doen en voorzien van puntig commentaar.

Het verdient gelezen te worden, al was het alleen vanwege passage over de uitgerangeerde hoveniers (Ah, toch, beste Raarlemmers, valt niet van de puntjes van jullie stoelen: Brigitte Kaandorp wint de HD Kunst & Cultuurprijs de Olifant !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoewel, wie anders?

À propos de Hout: we hebben volgens A.H. een vacature voor een mecenas (m/v), die van zijn zuurverdiende miljoenen een paar waterpartijen aanlegt en het Hildebrand-monument naar het Teylers verhuist in het kader van de oubolligheidsbestrijding / imagoverbetering.

Over dat laatste is het laatste woord nog niet gezegd, of mijn naam is geen Raarlems Dagklad. Maar leest eerst dat stuk en vormt opinies, terwijl ik (om het te vieren) hier thuis een liedje van Brigitte Kaandorp zing, bijvoorbeeld Radiografisch bestuurbare zeilboot.

Morgen weer RaDafette!

3 reacties op “Mecenas gezocht”

  1. Sympathieke aktie hoor van die Arnhout. Van dat bos een stadspark maken klink wel leuk maar weet je wat mijn probleem is…het ligt zo ver van mijn geliefd centrum! Anders dan het Vondelpark ligt het ver buiten de stad en wij hebben geen tram. Als ik er al kom (eens per jaar op de fiets naar het Haarlemmerhoutfestival) wil ik wel dat het Hildebrand-monument er nog staat anders heb ik echt geen reden meer een stukje om te lopen. Maar blijven moet het! Waar anders kun je je kippen-van-de-leg, kraaiende hanen, konijn en schiltpad dumpen?

  2. Drie keer raden wie ik afgelopen zaterdag bij Mabroek tegenkwam. Inderdaad, A.H.
    Ik complimenteerde hem met zijn actieplan, maar vergat een tiende actiepunt toe te voegen.
    Bij deze dan:
    Verplaats de Haarlemmerhout naar het centrum, bijvoorbeeld Raaksterrein. Integreer Leidse- en Brouwersvaart, Kinderhuissingel en Bolwerken in het grotestadspark, graaf tunnels voor het verkeer en klaar is Cees.

  3. Zet weer een hek om de Hout (fuck het Bataafse vrijheidsdenken!), kap dorre bomen, leg waterpartijen aan, verbreed de paden en toch zal de aspirant-exploitant van het Haarlemse Blauwe Theehuis tot de pijnlijke ontdekking komen dat bankiers hun duimen naar beneden wijzen nadat ze zijn businessplan doorgebladerd hebben. Waarom? Er wonen vergeleken met het Vondelpark minstens tien keer zo weinig mensen in de directe omgeving van de Hout. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil in aantal toeristen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *