Ga naar de inhoud

Knots!

Op 24 mei, in 1900 de dag van de heiligverklaring van St. Rita (1381-1457), schutsheilige van iedereen die in een uitzichtloze situatie verkeert, besteden Haarlems blogorazzi ruimschoots aandacht aan het bezoek van minister Verdonk.

Wij vinden de patrones der schrijnende gevallen bij Ziggy, die haar interviewde, bij Spookboek en bij Haarlem 105 Fotolog.

Het biedt het Raarlems Dagklad de kans de mensheid vandaag eens in een breder verband te beschouwen.

In Ronald Wrights Kleine Geschiedenis van de vooruitgang kwam ik vandaag de opvatting tegen dat een laat-paleolithisch kind dat bij een kampvuur werd weggerukt en in onze tijd werd opgevoed (voor de slechte verstaander: dit is een gedachte-experiment) een even goede kans zou hebben uit te groeien tot astrofysicus of ethicus als iedereen in groep vier.

Terwijl zijn laat-paleolithische vriendjes met lagere voorhoofdjes en dito cito-scores misschien morgen op het circuit hadden gezeten, denk ik er meteen achteraan. Daar organiseert Dodare een festijn voor ‘s lands blijste rijders.

Er is in Zandvoort onder meer een burnout demonstratie, een vorm van imponeergedrag die het stugste bandenprofiel binnen honderd meter WIST.

Vroeger zwaaiden zulke knapen (bij gebrek aan een versnellingspookje) met een KNOTS.

3 reacties op “Knots!”

 1. Fijn Marius, dat jij dit soort zaken altijd naar een ander niveau weet te tillen.
  (Nu ik dit teruglees, besef ik dat mijn compliment misschien een cynische bijklank kan hebben; maar zo is het zeker niet bedoeld).
  Groetjes,
  Willemien.

 2. Meen je dat nou Willemien?
  Ik heb zelfs geen idee waar hij het over heeft!
  Misschien ben ik gewoon wat moe. Maar van mij even geen last: ga 4 dagen naar Ierland. Zal jullie dinsdag wel weer inhalen.

 3. Knots zwaaien klinkt best leuk, of zeg ik nou iets heel doms? Even mijn voorhoofd controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *