Ga naar de inhoud

Ondergrondse kunst

Als autoloos burger moedig ik het niet aan dat het openbaar kunstbezit in de toekomst wordt geconcentreerd in parkeergarages, maar hoe dan ook… het grote tegeltableau dat gisteren in de Appelaar werd onthuld, is zeker een afdaling in deze betonnen onderwereld waard.

Gerrie Hondius transponeerde een roemrijke episode uit Haarlems verleden (zo roemrijk dat hij nooit heeft plaatsgevonden), de slag bij Damiate, naar het iets minder illustere heden. In de afbeelding herkennen wij behalve de kunstenares zelf een aantal vooraanstaande Haarlemmers, zoals Damiaatjes-hater Paul VIPS (die overal vooraanstaat), stadsdichter George Moormann van de Zingende Zaag (wiens partner Dolly Bellefleur als boegbeeld figureert) en ook de huisdichteres.

Een en ander natuurlijk ook in verband met de Haarlemse stripdagen.

 

4 reacties op “Ondergrondse kunst”

  1. je link ” huisdichteres” werkt in een aantal berichten niet meer . Wat is er aan de hand?

  2. Dank voor de tip! Het heeft te maken met het de nieuwe link-codes bij web-log.nl. Vroeger tikte ik alleen http://www.sylviahubers.nl in – nu moet kennelijk ook http:// erbij.
    Ik heb het voor deze week bijgewerkt. Je kunt weer op haar klikken zoveel je Wil.

  3. Het is mij, wederom, een eer. Alsmede, net als jij doet, het stichten en vermaecken der Menschheid. Ga zo voort!

  4. @Gerrie: ik heb er een dagtaak aan. Ben ik net uitgesticht, is het alweer vermaecktijd… Hoe vaak ben je sinds vrijdag al ondergronds gegaan om te kijken of ie er nog hangt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *