Ga naar de inhoud

Hilde loos?


Dit voorjaar WAS Haarlem van Hilde. Raadslid van het jaar, glorieus leider van de lokale SP, zegevierend in de verkiezingen, onomstreden benoemd tot wethouder…

Honderden Hildes straalden toen welwillend op je neer vanaf de posters die haar hevigste aanbidders en bewonderaars (m/v) nog níet hadden geroofd.

De stad ademde Hilde, de wind fluisterde Hilde. Hilde hoefde enkel maar door de Wilhelminastraat te zoeven op haar Gazelle om gedichtente inspireren.

De politieke redactie van het RaDa vroeg het zich vandaag zomaar af. Gaat het wel goed met haar?

Inlezen, inwerken, dossiers doornemen, kennismakingsrondjes, bijscholen… Het moet allemaal wel gebeuren natuurlijk.

Sociale Zaken, Welzijn, Maatschappelijke Ondersteuning. In de krant lees ik amper meer iets over haar. Is ze geschrokken van die zware portefeuille? Ingekapseld? Onzeker? Oververmoeid?

Ziet iemand haar nog wel eens fietsen?

8 reacties op “Hilde loos?”

 1. Jawel hoor, ze is er gewoon; in de straat en de kroeg. Het HAARLEMMER houtfestival opende zij nog met een gloed (het was warm)volle speech. Mede namens de andere wedhouders en raadsleden, dat wist ze zeker!

 2. Wij kwamen haar tegen op de Botermarkt waar ze ons trots haar oranje rokje toonde (‘voor bij de wedstrijd Nederland-Ivoorkust’) dat ze net bij de Turkse Knip- en Naaiwinkel had laten inkorten. Ze wordt tegenwoordig wel erg vaak herkend en fietst daarom soms om, zo meldde ze, maar verder gaat het goed met haar.

 3. beste Marius en lezers,

  ja, Hilde is er nog. maar die opening van het Houtfestival vond ik niet zo wervelend.
  dit ging echt in de trant van:
  u MOET die en die artiest gaan zien,
  u MOET een rondje over het veld lopen
  u MOET een aantal exotisch hapjes proeven
  u MOET weten dat wij als SP garant staan voor volgend jaar weer een festival
  en tot slot,
  vanavond, als u thuis bent MOET u zich herinneren hoe leuk het Houtfetival was.

  Hilde had duidelijk te weinig tijd om een leuke speech voor te bereiden.
  Een gemiste kans.

  P.M. Delefre, beatdichter

 4. Beste P.M.
  Het verhaal van Hilde was gloed- (vanwege de wamte) vol , vanwege de lengte en overbodige tekst. Inderdaad meer enthousiast dan goed en erg cliché. Had van haar een korte, verrassend a-politieke speech verwacht. Maar Chris v. V had ook nog gekunt dus …. dan maar beter zo.

 5. Richard S (Grote Broer)

  laatste, pijnlijke, nieuws: Hilde is heel erg door haar enkel gegaan. Fietsen zit er even niet in….

 6. @Richard: Dank voor de primeur. En voor mij tijd voor een zelfonderzoek: mijn vage ongerustheid over Hilde zal toch niet op paranormale gaven wijzen?

 7. Dat weet ik uiteraard niet, daar heb ik geen verstand van. Maar je kunt het haar misschien zelf voorleggen? Ik hoor net dat ze zich vanmiddag in een rolstoel door de borrels van Jaap Pop laat rijden. En daar ben jij ook, lees ik. Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *