Ga naar de inhoud

Uitroeptekens

“Hee slet! Hoe gaat ie?”

Zonder morele verontwaardiging uitgesproken, het was gewoon een jonge vrouw die op het terras van De Lift werd gebeld door een vriendin.

Terras…? Doorgewinterde Raarlemmers weten al hoe laat het is. Geen gaaf miniatuurtje vandaag, maar een allegaartje van ruw bij elkaar geharkte halffeiten, onverteerde indrukken en bierige lawaaimeningen, gevolgd door een stoet overtollige uitroeptekens. Daar gaan we!!!!!!!!!!!!

De VVD-wethouder van cultuur te H. lijdt aan MPS. Chris vanVelzen, die onlangs als raadslid de nazaten van de weduwe Guépin nog ruimhartig wilde bedelen, hoopt nu ineens een slaatje te slaan uit de verkoop van ‘Phaeton en de zonnewagen’. “Maar”, verdedigt hij zich in Grote Broer het HD, “ik heb nu een andere pet op.”

Voor de leek: M.P.S., of meervoudige petten syndroom, is een dissociatieve stoornis waar veel omhooggevallen politici aan lijden. Deaandoening is uitsluitend te genezen door een langdurig, ongestoord verblijf op pluche.

Zondag (Dag van de Architectuur) zou het van buiten lelijke gebouw van de Rijksgebouwendienst aan het Kennemerplein open zijn. Ik was nieuwsgierig, maar stond vergeefs aan de poort!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De Grote Broer beet zich in de kwestie vast en martelde een RGD-woordvoerder net zo lang tot die het hoe en waarom prijsgaf. De officiële verklaring luidt: ‘Onvoorziene omstandigheden’ en ‘onvoldoende mensen’.

Zo zit dat dus. Of was het nou ‘onvoldoende omstandigheden’ en ‘onvoorziene mensen’?

Misschien moest ik maar eens afnokken voor vandaag. Ik zie jullie morgen toch zeker allemaal weer op de afscheidsreceptie van deburgemeester? 17 uur in het Stadhuis. Ik ben te herkennen aan de drie petten die ik draag.

En zullen we van tevoren afspreken dat we geen flauwe €60.000 grapjesmaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *