Ga naar de inhoud

Man met zeis gevraagd


Een nieuwe vorm van teambuilding? Zoiets als paintball, met dit verschil dat er gevuurd wordt vanuit superwendbare, helgroene rupsvoertuigjes? De bestuurders scheurden maniakaal langs de bosschages van het Staten Bolwerk, daarbij voor lief nemend dat hun voertuigen in de bochten gevaarlijk kantelden. Twee dansten er een ronkende tango tussen de oude beuken.

Toen zo’n gevaarte langs mij raasde en de rook- en stofwolken waren opgetrokken, zag ik tussen de bandensporen gemaaid gras liggen. Aahhhh… Gemeentelijk groenonderhoud!

En natuurlijk (Haarlem is arm!) uitbesteed aan de laagst biedende, hardst knetterende, grofst werkende kamikazehoveniers die ze in ‘s lands verzamelde Gouden Gidsen konden vinden.

 OK, dat de man met de zeis het loodje heeft gelegd bij de plantsoenendienst, heb ik geaccepteerd. Alleen, als het zó moet zou ik de parken liever teruggeven aan de natuur.

(En zo lieten ze het Kenaupark achter)

 

9 reacties op “Man met zeis gevraagd”

 1. Over de laatste maaimanoeuvres in het Kenaupark had ik me ook al verbaasd. Triest dat ze daar geen mensen voor inhuren met een beetje hart voor hun vak…

 2. In de 55 jaar dat ik op deze aarde (Haarlem dus) rondloop heb ik welzijn zien toenemen, welvaart het zien overnemen, mensen zien veranderen in consumenten. Na de vette jaren komen de karige jaren en daar zitten we nu in. We hebben niets meer voor het collectief over, betalen te weinig belasting en drinken ons dood in de kroeg of vreten ons ziek bij MacDonalds.(weet je wat mijn bierbudget is?: veel meer dan de belastingteruggave op mijn hypotheek!). Het is niet ‘Haarlem is arm’ maar we zijn het zelf! We hebben er niets meer voor over. Geen nieuwe Burgermeester of andere eerste Minister die daar iets aan verandert.

 3. @ Cees: je bent de NRC één dag voor. Vandaag in Opinie & Debat een lang stuk van Paul de Beer:
  De nieuwste flatscreen betekent een slechtere school voor uw kinderen. VERHOOG DE BELASTINGEN

 4. Iedere keer verbaas ik mij over het gras, dat door deze ludieke motormaaiers gemaaid wordt. Maar iedere keer komt het weer op.
  Is er een wet, die voorschrijft hoe de tuinman met de haarlemse parken om hoort te gaan? Bijkbaar niet, dus deze frappante wijze van onderhoud zulen we de komende jaren wel houden…

 5. Dank je Marius, dit zal, naast mijn nieuwe weblog en af en toe een steekje onder water op die Grote Broer van jou, zeker een plekje worden waar ik regelmatig langs zal komen…

 6. @Paul:
  Ik heb geprobeerd een reactie op je weblog te geven, maar dat lukt niet. Heb je die optie bewust geblokkeerd? Of per ongeluk?

 7. @Willemien:
  als het goed is, is het opgelost. Er stond idd nog een vinkje verkeerd.

  ontopic:
  Ik werd van de week trouwens opgeschrikt door waarschijnlijk dezelfde motormuizen, racend in de buurt van de Richard Holkade. Gelukig waren de ganzen ietsje sneller…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *