Ga naar de inhoud

Landjes

De val van het kabinet Balkenende II biedt concrete kansen aaneen jonge, ongecorrumpeerde partij als de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!).

PAVOHOVAHA staat voor Partij voor het Onnut van het Algemeenen in mijn gecombineerde hoedanigheid van erevoorzitter, secretaris, lijstduwer én lijsttrekker wil ik hier pleiten voor een krachtig (nou ja, zo krachtig mogelijk) offensief om ons gedachtegoed te verbreiden.

De PAVOHOVAHA is de partij voor scharrelaars, schuifelaars en sjoemelaars – drie groeperingen die niets (en dat is nog zacht uitgedrukt) te verwachten hebben van de gevestigde politiek zoals wij die in dit land helaas kennen.

Want hoe verdeeld de Tweede Kamer ook moge zijn over vrijwel alles, watde 150 leden bindt, is hun gezamenlijk streven het leven van iedere Nederlander te regelen vanaf de eerste vlokkentest tot en met het verstrooien van de laatste as.

Het is juist díe houding die de PAVOHOVAHA niet krijgt uitgelegdaan de kiezer. Want wat is nou makkelijker dan de boel op zijn beloop laten? Eris in onze optiek maar één plaats voor Gods water en dat is Gods akker!

Wie de overgeorganiseerdheid in dit land wil aanpakken, moet beginnen bij onze jongste jeugd; die wordt nu van kindsbeen af gedwongen gebruik te maken van openbare voorzieningen. Daarom zet de PAVOHOVAHA de komende zomer- onvoorziene omstandigheden daargelaten én ijs en weder dienende – keihard in op een tweesporenbeleid.

Ten eerste: alle wipkippen moeten de wereld uit, te beginnen met Nederland!

Wij eisen de onmiddellijke ontmanteling en totale vernietiging (liefst door derden) van dit symbool van duffe bemoeizucht. Mag een kind zelf misschien uitmaken hoe het speelt?

Natuurlijk verplicht zo’n ingreep ons een alternatief te bieden; wij menen dit gevonden te hebben in ons oudste (en tot dusver enige) speerpunt, de instelling van prozo’s – bewust projectloze zones. Laat u niet afschrikken door het ambtelijk jargon – vroeger heette een prozo gewoon ‘een landje’.

Kinderen gingen spelen op ‘het landje’. Op het landje was niksen daardoor juist alles. Het lag braak, er was geen toezicht, er was niet over nagedacht, er slingerden bouwmaterialen, er lag rotzooi, er liep een prutsloot langs, je kon er voetballen, vechten, meisjes plagen, rottigheid uithalen, salamanders vangen, met een katapult schieten, knikkers vinden en je verstoppen voor je ouders… Meneer de voorzitter! Ik ga afronden.

Heeft u ook hartgrondig het land aan wipkippen en rubber tegels opspeelplaatsen, dan is de PAVOHOVAHA zeker de partij voor u!!

In dat geval hoeft u niets anders te doen dan onze naam te onthouden. Wacht rustig af of er te zijner tijd een campagneteam wordt opgericht. U hoort in dat geval nog van ons.

Amendement Frits Welling aangenomen: ook de wipvis valt onder het voorstel

 

5 reacties op “Landjes”

 1. Ik wil wel een ministerpost of bij de gemeenteraadsverkiezingen wethouder worden! Blijf ik toch een beetje in de lijn van fractieassistent….LOL prachtig!

 2. Juist, ook die rubbertegels eruit! Vroeger vielen we ons gewoon een schedelbreuk en daar zijn wij toch ook niets slechter van gewoorden.. pardon geworden… eh.. gewordden?

 3. @De Wandelaar: Carrixc3xa8retip: met het uitspreken van je aspiraties (hoe bescheiden dan ook) kun je binnen de PAVOHOVAHA maar beter voorzichtig zijn!

  @cunotttti: jjuists!

 4. schulp (alias de dalai lama)

  een krachtig geluid. is de post van theoreticus nog vacant, ideoloog desnoods? zo een die het gedachtengoed handen en voeten geeft en in perspectief zet. die de activisten concrete handvaten geeft om te handelen in de praktijk en die zorgt dat de partij niet afglijdt naar het kleinburgerlijk anarchistisch vaarwater. die post graag voor mij…
  overigens het mooiste gedicht na een schedelbreuk komen we tegen in knikkertje lik, daags nadat judocus de knikker ( die een betoverde prinses herbergt ) krachtig tegen de grond heeft gesmeten. het luidt:
  (ik citeer uit het hoofd)
  Jubeste Docus
  Hadjevriend
  Behanzulk eendeling verdient
  ik het pzwiezzert levertraan
  stochteeds mijbest
  foorjau gedaan

 5. @schulp-lama: voor een ideoloog die zijn eigen vacante post schept en bezet is zeker plaats bij de PAVO-etc. En ja, ik weet het, dat kleinburgerlijk vaarwater is een afgrond die zeker opdoemt… (Lekker, als politicus mag je de hele dag metaforen mixen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *