Ga naar de inhoud

Prijzenfestival

Haarlem is een nieuw huis-aan-huisblad rijker, de Schoter, datmeteen een serieuze gooi doet naar de hoofdprijs in de door mij overmoedig uitgeschrevenen vervolgens wegens geringe respons glad vergeten ‘sufste Haarlemmer kopcompetitie’. Helaas kwam deze na het verstrijken van de inzendtermijn binnen:

KLEINE KETTINGBOTSING

Jammer dat de Schoter er geen KLEINSTE KETTINGBOTSING van heeftgemaakt, want het ging om het wettelijk voorgeschreven minimum van drie auto’s. Voorwie ‘m heeft gemist: aan de Kleverlaan, en gelukkig, de airbags bolden bijtijds.

Dat Schoten spreekt trouwens een woordje mee de laatste tijd, ishet jullie opgevallen? Er bestaat een bloeiende Historische Vereniging en er iseen Schoten-weblog. Van separatistische idealen en banden met de ETA heb ik noggeen weet, maar laten wij waakzaam blijven, beste Raarlemmers, opdat de Parklaanstraks niet ineens in Haarlem-Noord ligt, als jullie snappen wat ik bedoel.

Harrie (ik hoop dat hij meeleest vandaag!) heeft trouwens die RaDaprijsvraag gewonnen.

Hadden ze voor de Joannes de Deo niet ook een prijsjeuit kunnen loven? Dat sjofele ziekenhuis wordt gesloopt en er komen appartementen,zo’n 250 maar liefst. Het nieuwe complex krijgt de naam Deo Neo.

Arnout Heemskerklegt het uit in Grote Broer het HD: Deo Neo = de nieuwe Deo. Beetje makkelijk, niet? OK, dat het geen Deo Abscondito wordt,snap ik, of Johannes de Sloper… Deo Gratias misschien? Axe-Deo? Genoeg mosterd na de maaltijd.

Wie wel weer een prijsvraag heeft, is mijn favorietedichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland. Die koopt regelmatig eenpropaganda-pagina in het Haarlems Weekblad (en vast nog veel meer weekbladen);deze week beweert de heer H. Borghouts, CvdK te H., daar ondermeer dat de ideale gemeente 30.000 tot 75.000 inwoners telt.

Pal daaronder staat de prijsvraag: ‘hoeveel inwoners telt zo’nideale gemeente, ook volgens de commissaris van de Koningin?’ Onder degoede inzenders verloot NH ‘vijf keer twee’ kaartjes voor een ‘AvontuurlijkeFamiliedansvoorstelling’ in het Openluchttheater. Voor wie in het bezit is vaneen avontuurlijke dansfamilie: inzendingen naar nhnu@noord-holland.nl . Waterijsje bijde prijs inbegrepen. En niet vertellen dat jullie het goede antwoord van mijhebben, hxc3xa8!

8 reacties op “Prijzenfestival”

  1. Wat een ongelooflijk creatieve naam! Zou die Arnout Heemskerk ook een vogel in een kooitje hebben? Johannes de Beo?

  2. Binnenkort meer nieuws over onze stichting in de Schoter.
    In 1927 werd veel grondgebied om Haarlem heen, in het bezit van andere gemeenten zoals o.a Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerliede geannexeerd. Wij als stichting zijn niet uit op teruggave van deze gebieden. Wij willen wel de borden Schoten terug die vorig jaar geplaatst zijn. Van de 5 geplaatste borden zijn er 3 ontvreemd.

  3. Ze gaan ook een brug slaan over het Spaarne ter hoogte van de jachthaven bij de Jan Gijzenkade. Want Haarlem moet opgestuwd worden in de vaart der volkeren. De naam van die brug is ook onderwerp geweest van een prijsvraag. De brug gaat de Schoterbrug heten. De naam is mooi maar het is alleen jammer dat er weer de nodige natuur voor opgeofferd moet worden. Waarom schrijft de redacteur van dit periodiek niet een prijsvraag uit voor een naam van voorheen Ziekenhuis St. Joannes de Deo?

  4. Hee Fred Stam!
    In 1968 schreef ik mijn eerste gedichtje. Het heette met veel gevoel voor pathos: ‘Ballade der sneeuwvlokken’. Jij speelt daarin ongewild een rol, want tijdens het gemijmer keek ik uit het zolderraam aan de Pijnboomstraat en daar fietste jij voorbij, voorovergebogen door de sneeuw. Dat staat dus in dat puberale gedichtje.

  5. Dat ik de prijsvraag gewonnen heb, daar moet ik van blozen. Echt moeilijk was het namelijk niet, want de h.a.h.-bladen (zie boven) en HD leveren wekelijks/dagelijks de mooiste vondsten op. Wat te denken van die in het HD van vandaag: Duitser met tasje gepakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *