Ga naar de inhoud

Meisjes met ballen?

Jammer dat Maria Sjarapova geen Haarlemse is, anders had ikdit stukje grif gewijd aan de striemende backhands waarmee de Russische in detweede set terugvocht tegen Mauresmo.

Wat kan onze stad daar aan vrouw-gestuurde projectielentegenoverstellen?

In de William Boothstraat (Schalkwijk) werd ‘s nachts herhaaldelijkglaswerk gesmeten vanaf de gaanderij van een flat. Deze week betrapte eenpostende buurvrouw twee meisjes van 17 en 18; de beide werpsterren zijn door depolitie ingesloten.

Twee andere Haarlemmer deernes (18 en 19) sloegen in Zandvoorteen 59-jarige invalide uit Weesp met een fles op haar broze schedel, ruktenplukken hoofdhaar uit en braken het stuur van haar scootmobiel af. Daarna puftenze uit op een bankje tot de politie ze inrekende.

Opgroeiende knapen zullen zich hier in de regio voortaan tochwel twee keer bedenken alvorens avances te maken aan leeftijdgenootjes van deandere kunne.

Om het vertrouwen in de lokale vrouwheid enigszins teherstellen, nog een meisje met ballen: Heleen Vlaar van de gelijknamigebakkerij aan de Gedempte Gracht geeft in de uitbijlage van Grote Broer het HD hoogop over haar zelfgemaakte sneeuwballen.

En terecht! Van knisperig schuim, ter plekke gevuld met echteslagroom en (ik spreek uit zoete ervaring, beste Raarlemmers) opwindender dan…ach, het is al laat. Zoek hierboven zelf maar wat uit om de vergelijking te completeren. Weerloze scootmobielsmollen, van vier hoog flessen verbrijzelen, of anders hebben we altijd de ontembare Marianog.

En niet vergeten die bakker te plunderen! 

2 reacties op “Meisjes met ballen?”

  1. Ik ken die sneeuwballen! Uit zelfbehoud laat ik ze reeds jaren links liggen.
    (Ken je ook die Oudegrachtjes?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *