Ga naar de inhoud

Outplacement

De RaDA-redactie is dit weekend gedetacheerd naar het NOVA-schaaktoernooi en verzorgt daar de rondebulletins, die trouwens ook op het internet staan.

Er wordt gespeeld aan de Zijlweg / hoek Randweg. Niet uitsluitend voor liefhebbers van de samengestelde geur van ongewassen Oosteuropese T-shirts die na drie weken bevrijd zijn uit hun koffer, in de tijdnoodfase afgescheiden angstzweet (zowel local produce als uitheems) en oververhit frituurvet.

Er wordt aan zo’n 80 borden tegelijk gespeeld – ook voor de leek een fascinerende aanblik – onder meer door onvervalste grootmeesters als Mikhail Gurevich, Friso Nijboer en Erwin L’Ami.

P.S. Aan het toernooi doet een schaakster mee die zodra de gelegenheid zich voordoet andere deelnemers tekent op haar laptop: Pia van Rossum. Meer werk (oa schakersportretten) van haar hand: www.piasprong.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *