Ga naar de inhoud

Profblogger

Grote Broer het Haarlems Dagblad zou zich niet verwaardigen om aandacht te besteden aan nietige weblog-amateurs? Wat een vuige, ongegronde aantijging!

Neem nou vandaag: een interview van sterstadsverslaggever Arnout Heemskerk met initiatiefnemer Jan Glas van www.haarlem.blogtalk.nl **, die samen met een achttal anderen heel Haarlem kuvvert. Acht, en dat moeten er meer worden. ‘Binnenkort, zo meldt Glas, wil hij de medewerkers betalen, afhankelijk van het aantal lezers dat ze trekken.

Grote goedheid, betalen! En ik zit hier onbezoldigd te ploeteren, kauwend op stompjes potlood om de nijpendste honger te stillen, bijklussend als liplezer…  Dat kan nog een woelige nacht worden straks. Innerlijke tweestrijd, dodelijke dilemma’s, jullie kennen dat wel. Moet ik het GROTE GELD pakken? Als blogger moet je op je zeventigste binnen zijn. Je kunt maar een paar jaar pieken…

‘Om nieuwe schrijvers over de streep te trekken, krijgen ze een ansichtkaarten (sic) om reclame voor zich te kunnen maken.’

Ansichtkaarten??? Ansichtkaarten!!!!!!! Ansic….. Toedeloe! Ik peer ‘m! Jullie kunnen me hier bereiken.

** inmiddels opgeheven

7 reacties op “Profblogger”

  1. Dat betalen, dat is bij Blogtalk niet hetzelfde als geld uitkeren voor verleende diensten. Je wordt er namelijk verzocht het geld aan een goed doel over te maken. Blogtalk verdubbelt het bedrag dan. Of zoiets (sorry, het is laat, geen zin om te checken).
    Want ook ik ben vanmorgen natuurlijk meteen gaan kijken. Maar ik voel me niet geroepen om Blogtokker te worden. En dat is niet vanwege de niet-verdiensten.

  2. wiens brood men eet, diens woord men spreekt. wie voor het Haarlemsdgbld schrijft roest vast achter zijn pc. groetjes een tevreden blog lezer.

  3. Nou, Biebam, dat hangt voor het grootste deel van jezelf af. Ik voel me nog lang niet vastgeroest.

  4. Ik had dus nog niet gekeken, maar ik dacht dat Marius zei dat blogtalk Haarlem kuvvert (mooie vernederlandsing of zo). Ik heb niets over Haarlem gevonden bij blogtalk, of ligt het aan mij??

  5. Dus nog even verder gekeken… de titel Profblogger gaat echt niet op. Als ik naar RaDa kijk, met iedere dag wel een stukje, praat ik over een profblogger. Niet als je met 8 man het voor elkaar krijgt om wel 8 stukjes over een hele maand voor elkaar te krijgen. Dus, ik bljf wel amateur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *