Profblogger

Grote Broer het Haarlems Dagblad zou zich niet verwaardigen om aandacht te besteden aan nietige weblog-amateurs? Wat een vuige, ongegronde aantijging!

Neem nou vandaag: een interview van sterstadsverslaggever Arnout Heemskerk met initiatiefnemer Jan Glas van www.haarlem.blogtalk.nl **, die samen met een achttal anderen heel Haarlem kuvvert. Acht, en dat moeten er meer worden. ‘Binnenkort, zo meldt Glas, wil hij de medewerkers betalen, afhankelijk van het aantal lezers dat ze trekken.

Grote goedheid, betalen! En ik zit hier onbezoldigd te ploeteren, kauwend op stompjes potlood om de nijpendste honger te stillen, bijklussend als liplezer…  Dat kan nog een woelige nacht worden straks. Innerlijke tweestrijd, dodelijke dilemma’s, jullie kennen dat wel. Moet ik het GROTE GELD pakken? Als blogger moet je op je zeventigste binnen zijn. Je kunt maar een paar jaar pieken…

‘Om nieuwe schrijvers over de streep te trekken, krijgen ze een ansichtkaarten (sic) om reclame voor zich te kunnen maken.’

Ansichtkaarten??? Ansichtkaarten!!!!!!! Ansic….. Toedeloe! Ik peer ‘m! Jullie kunnen me hier bereiken.

** inmiddels opgeheven

7 gedachten over “Profblogger

 • 12/07/2006 om 00:45
  Permalink

  Dat betalen, dat is bij Blogtalk niet hetzelfde als geld uitkeren voor verleende diensten. Je wordt er namelijk verzocht het geld aan een goed doel over te maken. Blogtalk verdubbelt het bedrag dan. Of zoiets (sorry, het is laat, geen zin om te checken).
  Want ook ik ben vanmorgen natuurlijk meteen gaan kijken. Maar ik voel me niet geroepen om Blogtokker te worden. En dat is niet vanwege de niet-verdiensten.

 • 12/07/2006 om 08:01
  Permalink

  @willemien
  Helemaal mee eens!!!

 • 12/07/2006 om 09:44
  Permalink

  wiens brood men eet, diens woord men spreekt. wie voor het Haarlemsdgbld schrijft roest vast achter zijn pc. groetjes een tevreden blog lezer.

 • 12/07/2006 om 11:07
  Permalink

  Nou, Biebam, dat hangt voor het grootste deel van jezelf af. Ik voel me nog lang niet vastgeroest.

 • 12/07/2006 om 23:52
  Permalink

  Ik had dus nog niet gekeken, maar ik dacht dat Marius zei dat blogtalk Haarlem kuvvert (mooie vernederlandsing of zo). Ik heb niets over Haarlem gevonden bij blogtalk, of ligt het aan mij??

 • 12/07/2006 om 23:59
  Permalink

  Dus nog even verder gekeken… de titel Profblogger gaat echt niet op. Als ik naar RaDa kijk, met iedere dag wel een stukje, praat ik over een profblogger. Niet als je met 8 man het voor elkaar krijgt om wel 8 stukjes over een hele maand voor elkaar te krijgen. Dus, ik bljf wel amateur!

 • 14/07/2006 om 12:49
  Permalink

  Ik vind het ook meer een reclame-site dan een Haarlem site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *