Ga naar de inhoud

Deskundigheid

Mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland, komt er nu helemaal niet meer uit met al die bonnetjes en rexc3xa7uutjes in de schoenendozen en sigarenkistjes van Gedeputeerde Ton Hooijmaaijers (VVD). Een slordige tien miljoen euro onrechtmatig uitgegeven, hoeveel gouden handdrukken zijn dat wel niet?

Provinciale Staten hebben wederom uitstel verleend, lees ik (hier) in de Grote Broer, de jaarrekening wordt nu in september behandeld.

Het afgelopen weekend sprak ik toevallig iemand die als medewerker van een Hoogheemraadschap zowel met de provincie Utrecht als met Noord-Holland te maken had. Met Utrecht kon hij wel zaken doen, zei hij, dat verliep redelijk soepel.

En de onzen?

“Daar weten ze helemaal niks meer sinds die reorganisatie. De deskundigheid is er gewoon niet. Je moet ze alles uitleggen.”

 

P.S. Zou Noord-Holland te klein zijn geworden voor Hooijmaijers? Dat geneuzel over een paar miljoen? In zijn  recentste log geeft hij er duidelijk blijk van er klaar voor te zijn om de eerste t/m de derde wereld te gaan besturen.

Naar aanleiding van een vaardag in R’dam ( met een demo van Lynx-helikopters, de onderzeeboot bruinvis, twee F16’s die het fregat verdedigden met een soort hitteschilden of zo, schieten van een kanon, schieten van de goalkeeper, kikvorsmannen die gered werden) merkt hij het volgende op:

Fantastisch en indrukwekkend. Waaruit tevens duidelijk werd wat je allemaal kunt doen in gemeenschappelijkheid om over de gehele wereld taken uit te voeren. Ja, ik blijf dus een groot voorstander van een goed uitgerust leger, want ik denk dat buiten de eigen verdedigingstaken die op dit moment in onze wereld wat minder noodzakelijk lijken, dat het uit gemeenschappelijk verantwoordingsgevoel zeker nodig is als land bij te dragen aan tal van VN-operaties opdat anderen het net zo prettig krijgen als wij Nederlanders.

2 reacties op “Deskundigheid”

  1. “opdat anderen het net zo prettig krijgen als wij Nederlanders”.???
    Natuurlijk, aanvallen met die handel! Eerst naar Afrika, al die vrouwenverkrachters, lippensnijders en religieuze idioten de zee indrijven of het Victotiameer. Dan in Azië, die meisjes bevrijden van de Taliban (en aanverwante mafketels)en kans op onderwijs geven, Tibet bevrijden en vergeet vooral Noord-Korea niet. We hebben dat spul toch niet voor niets? Maar onze maatschappij exporteren???? Niet doen! Onze achterlijke maatschappij (in geen velden of wegen een ‘samenleving’ te noemen) wil je bevrijde mensen toch niet aan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *