Ga naar de inhoud

Gewoon open


Hoogleraar urgentiegeneeskunde Joost Bierens van de VU (grollen en naamgrappen bij deze temperaturen gaarne zelf bedenken, beste Raarlemmers) benadrukt: “Je moet véél drinken, echt megadosissen.”

Deze megadosis mosterd na de maaltijd werd opgediend in verband met de Vierdaagse/Eendaagse, in de NRC van vanavond.

Zelfs geoefende webloggers moeten zich bij deze extreme omstandigheden in acht nemen. De hersenkwabben smelten waar je bij zit achter zo’n monitor en de Inspectie van Volksgezondheid heeft in de poel zweet rond mijn bureaustoel de gevaarlijke blauwalg geconstateerd.

Om deze reden vervalt de geplande geestige omwerking van Het Spaarne Stroomt van Boudewijn de Groot tot Het Spaarne Stoomt. Herinner me er bij de eerste nachtvorst nog maar eens aan.

Alsof het hier in de buurt nog niet warm genoeg is, hadden we in de nacht van maandag op dinsdag ook nog eens een uitslaande brand boven Tofff, de tweedehands kledingszaak aan de Meester Cornelisstraat (vlak bij de Dekamarkt). De bewoner is met brandwonden naar Beverwijk overgebracht, zijn hond is omgekomen.

De redactie van het RaDa hoorde de sirenes van de alarmdiensten waarschijnlijk voor meeuwengezang aan en arriveerde nooit ter plekke. Nou ja, vanochtend wel. Buiten hing kleding aan rekken en de verkoop ging geïmproviseerd door.

 

 

 

1 reactie op “Gewoon open”

  1. Megadosissen…goed woord. Uit de tijd van de Archaeopteryx, Tyrannosaurus Rex en de Dacentrurus.
    ‘De megadosissen beleefden hun bloeiperiode tijdens de zeer warme zomer van 2006 maar zijn in de winter van hetzelfde jaar zonder veel ophef uitgestorven’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *