Ga naar de inhoud

Anti-kraak

Het woord anti-kraakwacht heeft er hier in de regio eenbetekenis bij gekregen.

Woensdag stortte een deel van ‘ ‘t Paardenwed’ aan de Jansweg in.Herfststormen noch maartse buien kregen het verloederde gebouw klein; uiteindelijkwerd de executie toch voltrokken door de hittegolf. Eigenaar LuigiPrins van Cobraspen (Houdt Haarlem in ere, blijft restaureren)vermoedt dat de balken van het achterhuis zijn gaan werken.

In de Grote Broer staat het zo:

Voorafgaand aan hetinstorten, kraakte het pand letterlijk in zijn voegen. Een anti-kraakwacht, diehet monumentale voorhuis op nummer drie bewoont, vertrouwde de herrie niet enwaarschuwde de inspectie van de gemeente. De inspecteur kon echter niets meerdoen. Hij was precies op tijd om vanaf het terrein van het hoofdbureau van politie aan de Koudenhorn getuige te zijn van het instorten.

Een anti-kraakwacht die alarm slaat als daken en muren beginnente kraken… Ze zijn bij Cobraspen op alles voorbereid! Raar woord trouwens, ‘anti-kraakwacht’.Voor mijn gevoel is het dubbelop, zoiets als ‘antituberculosebestrijding’.

Lees bij het bericht in GroteBroer trouwens ook deze waardevolle reactie/ jeugdherinnering van M. Christian. Ik maak me hier wel eens vrolijk over de lezersduiten in het HD-zakje,maar ook bij het stuk over de plannen vanNatuurmonumenten om de Koningshof te verkopen, staat een behartenswaardigebijdrage.

 

 

2 reacties op “Anti-kraak”

  1. Met het afsluiten van het schooljaar van mijn dochter (als bijbaantje zit ik in de ouderraad 🙂 ) heb ik dus wat gemist.
    Maar het doet mij zeker pijn aan het hart als een stukje Oud Haarlem ineens begint te kraken, terwijl er juist mensen aanwezig zijn om het kraken tegen te gaan. Of zat het op een ander spoor.
    Haarlem heeft een stukje historie verloren, en dat doet extra pijn….

  2. Inderdaad mooie reactie van M. Christan. Leuk is zijn verschrijving: Paardenweb.
    Ik denk dat Luigi Prins er niet zo rouwig om is dat het achtergedeelte is ingestort. Scheelt weer in de beperkingen. Als hij nog even wacht, stort de rest ook in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *