Stilte voor storm

In afwachting van de grote Kledderedetsj (als het aan mij ligt 2300 mm hemelvocht in een kwartier, waarna duizenden plakkerige, klamme Haarlemmers van Delftwijk tot Molenwijk met onkarakteristieke geestdrift van balkons en uit dakkapellen naar beneden zullen duiken met sierlijke, vreugdevolle bogen) houd ik mijn kruit nog even droog.

Voor morgen (als ik ben bekomen van een vrolijke excursie naar Gent) beloof ik jullie een doorwrocht stukje over de Smedestraat, waar de oude Toneelschuur is verkocht aan CO(Houdt Haarlem in ere, blijft restaureren)BRASPEN.

Om vast een beetje in de stratenstemming te komen: NRC.NEXT heeft momenteel een serie over de straten in het Monopolyspel, die jullie misschien is ontgaan. Over de Drie van Haarlem (Barteljorisstraat, Zijlweg en de geheimzinnige ‘Houtstraat’). Op de website kan ook worden gestemd over welke Maastrichtse, Leidse en Eindhovense straten er opgenomen zouden moeten worden in een uitgebreide versie van het spel.

Ook in NRC.NEXT vandaag bij Gerrie Hondius

Welke huisdichteres herkennen wij in deze bedremmelde schone?

 

Ten slotte: wat een mooie bijdrage weer van RaDa’s vaste supersub,Harrie, met wie ik de afspraak heb dat ik hem om een stukje mag vragen wanneerik zelf niet aan schrijven toekom. Dank en hulde!

 

3 gedachten over “Stilte voor storm

 • 28/07/2006 om 11:24
  Permalink

  Tja, in welk huis moeten wij ons welke dichteres dan voorstellen?

 • 28/07/2006 om 18:58
  Permalink

  Sprekend!

 • 28/07/2006 om 21:08
  Permalink

  @joost: Zij citeert zichzelf: “Oh jee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *