Ga naar de inhoud

Tepelmoeheid

Kennen jullie die van de man die alle 205 pagina’s van het dagboek van Mensje van Keulen wou lezen? Hij trok het niet!!!

Dat zit zo. Op bladzijde 200 van Alle dagen laat botste de man (ík was het niet) op deze zinnen:

Zo maar pardoes begonnen ze te giechelen. Miss Gillians rug en benen ontspanden zich, haar tepels stelden vragen.

Hier kon de man niet verder. Het boek had al eerder zijn wrevel gewekt, maar nu zat hij stuk.

Vragen!? Wat voor vragen stellen tepels?

Open vragen, retorische vragen, strikvragen, multiple choice?

Stellen beide tepels dezelfde vragen, of verschilt dat voor linker en rechter? Stellen ze rustig één vraag tegelijk of jengelen ze maar door, als verwende kleuters?

De man keek naar zijn eigen bleke, ongeïnspireerde tepels. Had hij ze altijd onderschat en hun vragen genegeerd? Hadden ze het opgegeven?

Stelden tepels alleen vragen (à la Socrates) of konden ze ook antwoorden, op vragen van oksels en navels bijvoorbeeld?

De man probeerde een paar typische tepelvragen te bedenken en kwam niet verder dan "Mensje, het tocht hier. Mag die blouse een beetje dicht?" en "Wat helpt er tegen tepelmoeheid?"

Hij sloot het boek.

7 reacties op “Tepelmoeheid”

 1. Dit is ook mij te veel van het goede. Ik begrijp natuurlijk wel wat de schrijfster hiermee wil zeggen. Namelijk dat de tepels van Miss Gillian zich gekruld oprichtten, als vraagtekentjes dus, wat mij als verschijnsel op zich niet bekend voorkomt.
  Of… het kan ook zijn dat de tepels in kwestie zich raadselachtig oprichtten. Nu ja, hoe je dat voor elkaar krijgt weet ik ook niet.
  Inderdaad. Dicht met dat boek!

  Nog even: een erotische passage schrijven is niet gemakkelijk; het wordt al snel banaal want te plastisch, of lachwekkend. Maar het kan wel. Voorbeelden zijn er, maar wegens een ander soort moeheid ga ik nu naar bed. Ik kom hier nog wel eens op terug.

  (En de tijd op je weblog klopt niet, want er staat dat ik dit bericht omtrent 21:50 uur schreef, maar het is in werkelijkheid 23:50 uur. Mijn ogen stellen nu vragen, maar dat zie je gelukkig niet).

 2. In Engeland is geloof ik zelfs een jaarlijkse ‘prijs’ voor de slechtst geschreven erotische passage in een literair werk. Bram?

 3. Weet die man (die jij niet bent)dan niet dat de meeste vraagtekens om een uitroepteken zitten te springen? Wat een eikel!

 4. opmerkelijk, de keuze om zelf, met al je tepels, met al die vragen te blijven zitten. Stonden de antwoorden dan niet in die laatste vijf pagina’s?

 5. Goh, de tepels in teksten kunnen altijd veel meer dan die van mijzelf…. (en ik ben toch echt geen analfabeet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *