Ga naar de inhoud

Ouderschap op afstand

Dat het niet botert tussen mij en de buurtmeeuwen, heb ik hier al eens uit de doeken gedaan. Toch dacht ik niet onmiddellijk aan mijn voortreffelijke recept voor meeuw toen ik een paar dagen geleden die vier jonkies verloren langs de kant van de Schotersingel zag.

Daarvoor zagen ze er te hulpeloos uit. Verstoten, ongeliefd, ontredderd. De dichtstbijzijnde rolmodellen voldeden duidelijk niet: een paar eenden, nijlganzen, duiven. Als ze zwommen, pikten ze naar de verkeerde dingen (papiertjes en dorre blaadjes). Aan wal wisten ze zich evenmin raad, leek het.


Wat een harde opvoeding! Zomaar aan hun lot overgelaten. Dacht ik. Want ik had de uitkijkpost over het hoofd gezien. Toen ik naderbij sloop om een foto te maken, maakte pa of ma krijsend een duikvlucht vanaf een lantaarnpaal. Inmiddels weet ik het: daarboven waakt bijna altijd een ouder, terwijl die jonkies beneden ongelukkig zitten te zijn.


De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “En dat recept?”

Pluk de meeuw. Doe meeuw in zes liter kokende bouillon. Voeg één baksteen toe en kruiden naar smaak. Laat pruttelen tot de baksteen mals is. Giet de bouillon af. Verwijder meeuw en dien baksteen op.

6 reacties op “Ouderschap op afstand”

  1. Meeuwen zijn taaie beesten – die vliegen gewoon weer weg na verwijdering uit de bouillon.

  2. Een aantal mensen hebben dat in het verleden wel eens gegeten. Het is ten zeerste af te raden, niet vanwege de calorien of dat het zwaar op de maag ligt, je gaat er zo van krijsen.

  3. @joost: grijns! En Haarlem Culinair is nog maar net begonnen.
    @peter: en als je ook kwartel hebt gegeten hoor je jezelf niet meer.

  4. Ach de meeuw : ook ik zit aan mijn krijstax. Maar toch, ik was eerder deze week bij het vogelhospitaal. Naast alle door botulisme getroffen eenden en zwanen, zaten daar ook veel jonge meeuwen. Wat gebeurt er namelijk: zij springen van het dak als het dak te heet wordt. En dan kunnen zij nog niet vliegen.
    Toch sneu. Ik probeerde overigens het recept. Na verwijdering van de bouillon vloog de baksteen weg. Wat ging er mis ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *