Ga naar de inhoud

Inhaalslag

‘Verloedering tijdens Youth Friendship Games’, verlees ik me in mijn ijver om na een korte vakantie au courant te geraken met het kruimelnieuws. Maar dat stond er helemaal niet in De Schoter.

Verbroedering, dáár deden ze aan, die 8000 atleten uit de hele wereld die hier te gast waren, en aan verzustering ook, met een beetje geluk.

Ik neem me voor de koppen wat minder snel te snellen, maar desondanks word je herhaaldelijk op het verkeerde been gezet. Van de voorpagina van Grote Broer himself:

GEMEENTEN ZETTEN REM OP GRATIS SCOOTMOBIEL

Ah… ze bedoelen wat anders (link†).

Gelukkig ook maar, want wat onthult Renee de Borst (een all round HD-journaliste met als voornaamste specialisme alles wat in deze horeca-rijke regio tussen huig en endeldarm passeert):

“Wat de gemiddelde Haarlemmer niet in de gaten heeft, is dat er een behoorlijk verloop is in de markt. Vanaf Loutje loopt het richting stadhuis flink naar beneden. De karren met servies (bij Haarlem Culinair, red. RaDa) moeten van beneden naar boven uitgeladen worden. Je kunt ze namelijk alleen van boven naar beneden rollen. Als je met zo’n volle kar richting Riviervismarkt wilt, heb je grote kans op een breuk.”

Niet dat ik er een touw aan vast kan knopen, maar je hoeft geen bevoegd relatietherapeut te zijn om je voor te stellen wat er van komt als je op die gevreesde helling tussen de afgeladen servieskarren ook nog eens gratis remloze, door uitgehongerde bejaarden bestuurde scootmobiels loslaat.Verbroedering noch verzustering, beste Raarlemmers, wat ik jullie brom!

En dan zijn we pas bij 5 augustus. Nah, eerst de rugzak maar eens uitpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *