Ga naar de inhoud

Kalf of olifant?

‘Ik hoop dat ik op mijn 63e het nog zo vol houd om over een podium te rennen, 2 uren lang, wauw!!’ schrijft een Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland in zijn weblog na een concert van The Rolling Stones.

Kom, kom, geen complexen, Ton! Je hebt nog achttien jaar de tijd om aan je conditie te schaven en bovendien, ieder zijn stiel. We vragen Mick Jagger toch ook niet om een sluitende jaarrekening op te stellen…

Hooijmaijers’ weblog zwijgt helaas over het uitgelekte memo van de afdeling ICT van de provincie. Want daar balen ze van hem. En stevig ook. De gereputeerde Gedeputeerde heeft meer noten op zijn zang dan Jagger en Richards samen.

Waar u en ik tot bloedens toe Ctr-Alt-Delete indrukken terwijl ons afgebeulde Dell-etje wanhopig kreunt, eist Hooijmaijers bij de eerste de beste vastloper nieuwe hardware EN software. En het mag best een paar (op)centen kosten: het artikel van Richard Stekelenburg in Grote Broer het HD noemt een bedrag van 20.000 euro, onder meer bestemd voor de aanschaf van een kalfslederen beschermhoes voor de gedeputeerde laptop.

En dan nóg: Ondanks dat hij als vorst behandeld wordt is hij niet te spreken over het serviceniveau van de provincie.

Tja, deskundigheid wordt een zeldzaam goed.

Het onafhankelijke Statenlid Fleur Agema stelde kritische vragen over Hooijmaijers’ zelfverwennerij en zijn chronische ICT-hulpbehoevendheid, maar het college van GS hield hem de hand boven het hoofd. De dienstverlening was wel degelijk onder de maat gebleven, luidde het verweer. Wijzigingen in de organisatie, wat wil je? HCJL & kornuiten hadden er zelf ook onder geleden.

Desondanks, je vraagt je af of Gedeputeerde Hooijmaijers na deze nieuwe aanvallen op zijn persoon zelf niet toe is aan een kalfslederen beschermhoes.

Of kan hij nog heel goed toe met zijn eigen olifantenhuid?

4 reacties op “Kalf of olifant?”

  1. Kom kom, iedereen weet toch dat je als Gedeputeerde een computer van zo’n 20.000 €urootjes nodig hebt om een provincie van dienst te kunnen zijn. Het is natuurlijk van de zotte, dat je CTRL-ALT-Del moet indrukken, dat zijn wel drie toetsen tegelijkertijd. Dat is gegarandeerd in strijd met het Ambtenarenreglement, dus kom nu maar op met die nieuwe computer.
    Jammer dat het mijn (en die van jullie) belastingcentjes zijn, maar ach, ‘t is vast voor een goed doel. Of toch niet?????

  2. En dat terwijl de provincie de afgelopen tijd bij veel gewaardeerde personeelsleden wel rxc3xbccksichtslos op CTRL-ALT-Del heeft gedrukt.

  3. Alle Gedeputeerden meteen een nieuwe laptop met kalfslederen tas???
    En wat moeten we dan met al die andere provinciale plannen???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *