Ga naar de inhoud

Lekker snorfiets!


Is Haarlem de enige linkse gemeente waar je van de sociale dienst niet alleen je eigen huis maar ook je zeven jaar oude snorfiets moet opeten?

Onderstaande brief, die op mij authentiek overkomt, stond gisteren in Grote Broer het Haarlems Dagblad.

Graag zou ik eens een middagje praten met de ambtenaar die zo’n beslissing neemt. Me in het eerste RaDa marathon-interview tot in de details laten uitleggen welke overwegingen de doorslag gaven, wat precies de speelruimte was, wie de uiteindelijke beslissing fiatteerde, etc.

Ik zou niemand op voorhand betichten van kleinzieligheid, onverschilligheid, leedvermaak, frustratie of wat dan ook. Ik zou geduldig luisteren. Mij van kritisch commentaar onthouden, geen wenkbrauw optrekken. Het zou me er in de eerste instantie om gaan zo’n schijnbaar absurde maatregel te kunnen plaatsen.

In stilte zou ik hopen dat iemand daar me kon geruststellen.

Juist omdat het om zoiets kleins gaat is dat toch niet teveel gevraagd?

 

1 reactie op “Lekker snorfiets!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *