Ga naar de inhoud

Cyclorama

Ze keken vreemd op, de erkende kluskampioenen hier in de straat. Ze weten dat ik niet een van hen ben. Maar dat ik louter uit onkunde de voorgevel impregneerde met schoensmeer, wilde er zelfs bij hen niet in.

De misprijzende blikken die mijn doe-het-zelfinspanningen meestal oogsten, bleven ditmaal uit.

Ook toen ik de beitel ter hand nam en onverstoorbaar een paar lelijke wonden in de nog jonge knipvoegen bikte, kwam er geen gegniffel.

Zeven jaar paalrot, daar moest het op lijken. Bij wijze van finishing touch spoot ik in signaalrood een R, een A, een D en een A op de voordeur.

“De voorgevel van een huis is als het gezicht van een mens,” knipoogde ik naar de deskundige toeschouwers, terwijl ik mijn gereedschapskist dichtklikte. “Dit heeft deze jongen zo terugverdiend. Laat die Opel Corsa van Cyclomedia maar komen in september.”

Onbegrip was mijn deel. Ik ben bang dat de buren de gemeentelijke mededelingen minder intensief bestuderen dan ik.

 

4 reacties op “Cyclorama”

  1. In de rust direct de letters A J A X (in deze volgorde) in mijn gevel gebeiteld. Na de wedstrijd gebeld met mijn aannemer. De kosten van zo een spoedrestauratie zijn hoger dan de verwachte WOZ-uitsparing. Wacht maar Marius, binnenkort komen de verkiezingen.

  2. Speciaal voor het raarlems dagklad uit het CMS van de gemeente getoverd (alleen het plaatje van de Corsa krijg ik er niet meer uit):

    Vanaf half september wordt de hele gemeente Haarlem in beeld gebracht.Het bedrijf CycloMedia rijdt in een Opel Corsa door de gemeente om nieuwe 360xc2xb0 panoramafoto’s te maken ter vervanging van de reeds bestaande foto’s. De auto is voorzien van een speciale camera op het dak. De gemeente gebruikt de foto’s onder meer voor inventarisatie van de buitenruimte, afhandeling van vergunningaanvragen en vragen van burgers.

    De auto van CycloMedia rijdt over alle openbare wegen en stopt om de 10 meter om een foto te maken. De foto’s worden door CycloMedia opgeslagen in een bestand, gecombineerd met de coxc3xb6rdinaten van de opnameposities.De gegevens worden niet gebruikt voor direct-marketingdoeleinden.Meer informatie vindt u op http://www.cyclomedia.nl

  3. Ze hangen tegenwoordig bij grote bouwprojecten (zoals bijvoorbeeld Amsterdam CS): enorme doeken met foto’s van wat erachter zit of komt te zitten. Misschien moeten wij ook maar zo’n doek gaan ophangen.

  4. @t-bone: dank voor de snelle service! Niet alleen bij Cyclomedia werken ze zich een slag in de rondte.
    @Adrie:ik zag ook ergens THOMAS VERMAE staan. Te langzaam gebeiteld (of te snel gescoord).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *