Ga naar de inhoud

Dweilen

“Het lijkt wel of het nooit meer eens een keer nor-MAAL kan regenen,” zei mijn groenteboer met een mistroostig gebaar naar het zinloze regengeweld.

Bij Karwei, waar ik Bizon anti-moessonkit ging kopen voor een noodreparatie (het enige soort reparatie waar ik aan doe), stond een ladder tegen de gevel. Een bediende poerde amateuristisch met een PVC-buis in de regenpijp, wat me enorm voor die winkel in nam. Solidariteit met de klant!

En deze binnenzee trof ik aan in de tuin van die schuwe, naamloze villa aan het Bolwerk waarvan ik lange tijd vermoedde dat de AIVD er zat; nadien heb ik me laten vertellen dat het om het hoofdkantoor van Lloyd’s Bank Nederland gaat.

4 reacties op “Dweilen”

  1. Een ladder tegen de gevel… weet je zeker dat die Karwei-bediende niet stiekem het cyclorama stond te verfraaien?;)

  2. Vanmiddag stond er een soortgelijk meer voor het stadhuis. Ik had helaas geen camera bij me. Zo’n mooie oude amerikaan stond tot aan de assen in het water terwijl de passagiers binnen in de echt werden verbonden.

    De gasten voor een andere bruiloft moesten door het water waden om bij de Librije te komen alleen om te ontdekken dat het daar net zo nat was als buiten.

    Waar is het huwelijksbootje als je het nodig hebt?!

  3. Mooie foto. En die vijver hoort er gewoon!
    Over amateurisme gesproken: vanavond heb ik Henk betrapt. Hij poogde met een bamboe hengel van onze zoon (compleet met lijn en dobber) vanuit het zolderraampje een regenpijp door te prikken…

  4. pand was vroeger de Raad van Arbeid. de ‘binnenzee’ is vaak door hen bestreden. het mooiste was als deze later in het jaar bevroor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *