Ga naar de inhoud

Bij twijfel rechts

Koeriers van UPS Nederland zullen in navolging van hun bedrijfsgenoten in de Verenigde Staten bij voorkeur rechtsaf slaan, lees ik op de voorpagina van Grote Broer het HD. De navigatiesoftware voor de 300 vrachtwagens wordt aangepast: "Het bespaart tijd en brandstof, is goed voor het milieu, en voorkomt ongelukken." Aldus een UPS-woordvoerster (zie ook hier).

Die ingreep van UPS kietelt mijn verbeelding in zijn geniale eenvoud en verstrekkendheid.

Het vonkt en zoemt in mijn hoofd als ik zin op vergelijkbare vuistregels voor mijn eigen navigatiesoftware, die mij energie zullen besparen, mij in harmonie brengen met mijn leefomgeving en de kans op butsen en builen in het sociale verkeer verkleinen.

Love all, trust a few heeft iemand anders al bedacht. Niet hardop mopperen voor twee uur ‘s middags? De huid van de beer niet schieten voor hij verkocht is? Dat valt nog niet eens mee. Als de huisdichteres linksaf de woonkamer binnennavigeert met haar ontbijtwaar en een kopje thee, laat ik haar delen in mijn begeestering voor het UPS-verhaal.

"Ja, als ik met een leeg kratje achterop naar Bacchus ga, en met een vol terug, fiets ik ook altijd een rondje rechtsom."

Teruggepingpongd op een toon van, en daar heb jíj een multinational voor nodig? De levensfilosofie laat ik verder maar zitten.

Even later bedenk ik ontevreden dat de Nederlandse politici van Bos tot Wilders dat UPS-principe al een paar jaar huldigen. Bij twijfel naar rechts.

5 reacties op “Bij twijfel rechts”

 1. Ik geloof verdomd dat het een slim idee is, maar gaat men in Engeland dan alleen linksaf? (in de redernatie van de redactie meegaand zou Blair zich er voordeel mee kunnen doen!)

 2. Ik geloof toch echt dat er iets mis is met mijn denkmassa. Kan iemand mij uitleggen hoe ik in – bijvoorbeeld – IJmuiden kom door alleen maar rechtsaf te slaan? Als je dat laatste zou doen, rijd je toch een flink aantal nutteloze rondjes? Niet echt tijd en brandstofbesparend.

 3. Ik heb er wel begrip voor dat men met IJmuiden geen rekening heeft gehouden. Maar in een stad als New York b.v. kan een anticiperende TomTom, over rechts, best wel km, tijd en ongelukken schelen. Dat kan ik wel visualiseren.

 4. Heerlijk,
  ik heb het vanmorgen uitgeprobeerd best leuk voor even maar niet handig. Het lukt mij niet meer om een hele rotonde te halen.
  Tja IJmuiden en een groot deel van Nederland moet je links laten liggen.
  Tweedeling in de bewegende samenleving.
  Je komt zo niemand meer tegen -een ieder heeft zijn eigen rondje- je hebt slechts volgers en je ziet mensen alleen nog maar op hun rug.
  Waar leid dit toe; naar rechts

 5. Ik vind het een geweldig idee! It might just work, zou ik zeggen. xc3x81ls je afslaat, alleen rechtsaf… anders natuurlijk gewoon ‘recht door zee’. Bij linksaf altijd tegenliggers (Femke en Jan kunnen dit beamen). Go with the flow, ze way of ze least resistance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *