Ga naar de inhoud

Het laatste taboe

‘Rood Rupsje Nooitgenoeg begint zo langzamerhand op een alles verslindende rode dildo te lijken’, poneert iemand op de website van Grote Broer het HD.

De opmerking illustreert zowel de onwetendheid van veel Haarlemmers op het gebied van seksuele hardware als de bravoure waarmee de discussie over de tunnel voor de Zuidtangent en de bereikbaarheid van de binnenstad hier ter stede wordt gevoerd.

Van drie mensen weet je altijd zeker dat ze een mening hebben: dat zijn Cees Jan Pen (CDA), CDA-gemeenteraadslid Cees Jan Pen en aanstormend politiek talent Cees Jan Pen van het CDA.

Maar los van diens inbreng is het verbluffend wat er de afgelopen dagen aan alternatieven en varianten werd geopperd op de diverse fora. Vrijwel onmogelijk voor het RaDa daar nog iets oorspronkelijks aan toe te voegen. Ik kan maar twee dingen bedenken.

Geen tunnel, maar razendsnelle draagvleugelboten van Connexxion laten varen over de Ontdempte Oude Gracht, die met hoge frequentie als opgevoerde geel groene vibrators de ZT-passagiers naar de rand van de stad vervoeren.

Mwah…

Blijft over het laatste taboe: het Spaarne droogleggen en de bodem benutten voor een zesbaans snelweg, bus-, fiets- en voetgangersstroken, een ruiterpad, ondergrondse parkeergarages, flyovers en een lightrailverbinding.

Nu ik er eens over nadenk…

3 reacties op “Het laatste taboe”

  1. Het droogleggen van het Spaarne lijkt mij geen goed idee. Om ecologische redenen; op de kademuren groeien waarschijnlijk de beschermde steenbreek-, tong- en schubvarens. Eerst maar eens een ecologische atlas van Haarlem maken! Afblijven dus. We moeten de lucht in: van de Nasaulaan opklimmen tot het dak van V&D, dan afzakken naar de overkant van het Spaarne. Maar we kunnen natuurlijk ook even de ontwikkelingen van het helikoptervervoer afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *