Ga naar de inhoud

Al te grijs?

In hun niet aflatende, verbeten strijd tegen het terrorisme dwongen de lokale instanties mijn 79-jarige moedertje deze week tot tweemaal toe terug te tuffen naar Photoshop Engel en daar te reclameren: eerst was de achtergrond van haar pasfoto niet grijs genoeg en toen dat was gefikst, bespeurden ze ergens onder haar overbeet een soupçon van ivoor. Ontoelaatbaar!

Het nieuwe beleid is er kennelijk op gericht radicale elementen (met of zonder rollator) afwisselend parkeerplekken te laten zoeken en volgnummertjes voor het gemeenteloket te laten trekken, zodat ze geen tijd hebben om thuis met de semtex te experimenteren.

Het zal niemand verbazen: het RaDa is daar mordicus VOOR. Iedere ongewenste explosie die we voorkomen, is er een.

***********

Rondvliegend puin, onbeheerde ledematen op de stoep, her en der gruwelijk verminkte lijken waar die niet horen – je moet er niet aan denken wat een ramp zo’n situatie zou betekenen voor Haarlems koppositie als beste winkelstad van Nederland.

Toch schijnt het dat het gisteren ontplofte elektriciteitshuisje in de Vleeshal na eerder geconstateerde problemen provisorisch werd gekoeld met ventilatoren, en eigenlijk was afgekeurd door de brandweer. Ik heb het van geen vreemde – het stond in Grote Broer het HD.

De gemeente Haarlem wil het verhaal ‘ontkennen noch bevestigen’.

De RaDa-redactie (vasthoudend als een wielklem, wanneer onze veiligheid in het geding is) gooide er een telefoontje met dezelfde woordvoerder tegenaan en koos pardoes voor de aanval: “Kunt u, zonder omhaal van woorden, bekennen noch ontvestigen – pardon – ontkennen noch bevestigen dat het levensgevaarlijke NUON-elektriciteitshuisje exact, maar dan ook exact, de juiste grijstint had?”

De opluchting was hoorbaar, het antwoord klonk ferm: “Ja, het had de voorgeschreven grijstint.”

Gerustgesteld hing ik op.

3 reacties op “Al te grijs?”

  1. Mooie foto’s! Vooral die eerste op pagina twee (9 van 33) met het tot nadenken stemmende onderschrift “Ongeval eindigt op fietspad naast de Zeeweg” maakt erg veel indruk op iemand als ik, die daar zeer regelmatig in gezelschap van z’n nazaten overheen pedaleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *