Ga naar de inhoud

Langlevenpil

De omstreden combi-pill voor gezonde vijftigplussers (anti-infarct, bloeddruk- en cholesterolverlagend, verkleint de kans op suikerziekte) zal ik niet bestellen, al val ik in de doelgroep.

De ondernemende Bennebroekse huisarts Hugo Rol, die de pil verkoopt en propageert (en zelf beweert te slikken), was ooit mijn huisbaas.

Zo’n 25 jaar geleden huurde ik een etage van hem in zijn woning aan de Julianalaan. Geen kwaad woord over hem in die hoedanigheid trouwens. Hij was altijd in de weer. Het dak isoleren, inbraakbeveiliging aanbrengen, in het voorjaar ergens heel ver weg goedkoop houtblokken inslaan voor de winter, trimmen, naar tennis, de autovloer stofzuigen – zelfs uitrusten en zich ontspannen deed hij op een energie-vretende manier. Destijds dacht ik regelmatig: Hugo, denk aan je bloeddruk.

Rol is nu aangeklaagd door het Nederlands Huisartsen Genootschap en Grote Broer het HD makes a meal van de affaire, die al twee keer de voorpagina haalde. Vraag me niet waarom, mijn enige verklaring is dat er veel gezonde vijftigplussers met een ongezonde belangstelling voor hun eigen gezondheid bij die krant werken.

Hun preoccupatie met de combi-pil heeft wel het voordeel dat gezondheidszorg-journaliste Annalaura Molducci overuren maakt.

Annalaura Molducci, proef die naam op het puntje van de tong! Het uitspreken van die zeven delicate lettergrepen heeft een bewezen geneeskrachtige werking. Krachtiger dan Pleegzuster Bloedwijn!

Prevel driemaal daags voor de maaltijd ‘Annalaura Molducci’ en uw cardiovasculaire stelsel zal…

(door de redactie geaborteerd)

2 reacties op “Langlevenpil”

  1. Met de Combi-pil 4 tot 18 jaar langer leven?
    Zou de Koningin, met het uitspreken van de Troonrede vandaag, met de extra kosten daarvan al rekening mee gehouden hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *