Ga naar de inhoud

Infernootje

Laat ik vandaag nou het voorlopig hoogtepunt uit het huishoudelijk jaar hebben gemist! De huisdichteres nam vanmiddag de stofzuiger ter hand – nee, even geduld, dat is het nog níet! – en ging naar eigen zeggen helemaal LOS in onze woonvertrekken.

Nog onvervuld, sleurde ze het apparaat (een grijze Electrolux Z433, die meende allang met pensioen te zijn) driest mee naar het halletje, waar ze zich de kokosmat herinnerde. Pas daar ging het lelijk mis.

Toen ik thuiskwam stonden alle ramen tegen elkaar open en stonk het sterk naar rook. Het uitgebrande wrak van de 16 jaar oude Electrolux stond in het halletje, naast de beteuterde huisdichteres.

Een voorlopige reconstructie van het ongeluk wijst uit dat zij in haar schoonmaakbevlieging minutenlang een smeulende stofzuiger achter zich aan moet hebben gezeuld, alvorens ze het voorgeschreven alarmgilletje slaakte en de stekker er uit trok.

Het wachten is hier thuis nu op de definitieve conclusies van Pieter van Vollenhoven. Intussen staat de opvolger van de Electrolux vrijwel vast. Het wordt weer een Electrolux.

————————————————————————————–

P.S. In het Haarlems Weekblad schrijft Willem Brand deze week een aardig stuk over Harries Gevonden Voorwerp, dat afgelopen zaterdag na merkwaardige omzwervingen terugkeerde naar de Gortestraat.

2 reacties op “Infernootje”

  1. Nu is een kokosmat, een echte voetveeg, een weerbarstig ding en voor zo’n oudje een hele klus. Ik heb alle vertrouwen dat Pieter de huisdichteres, ondanks haar gebrekkige reactiesnelheid, zal vrijpleiten en jij mag aanblijven. Kop op!

  2. wij hadden ook een electrolux, maar onze nieuwe werd toch een miele. dat terwijl de electrolux op de zolderverdieping nog goede diensten bewijst. koop geen nilfisk, dat is echt niks. die moet het alleen hebben van zijn teutoonse charme. en miele is niet teutoons maar saksisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *