Ga naar de inhoud

Onbekende artiest

Gemorste soep, een omgevallen glas Guinness, lekkage, Gerrit Komrij die ooit zijn bezwete hoofd tegen de bekleding vlijde? Deze vlek in een stoel in het Utrechtse café Hofman deed mij in ieder geval aan een gezicht denken.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beter dan de lijkwade van Turijn!

———————————————————————————————

Gisteren, bij de presentatie van de bloemlezing Kastanjegedichten in Utrecht, kwam ik Haarlems stadsdichter George Moormann tegen. Vanzelfsprekend kwam het gesprek op de ten dode opgeschreven kastanje bij het Stedelijk Gymnasium.

Moormann trad afgelopen vrijdag aan/op bij de afscheidsplechtigheid (zie foto en stukje) in de vaste veronderstelling dat die boom terminaal ziek was. Maar toen de tranen net lekker drupten daar op het Prinsenhof, zaaide directeur Nico Brink van Openbare Ruimte en Groen verdeeldheid met deze second opinion: “Honingzwam hoeft helemaal niet het einde te zijn: gewoon flink terugsnoeien, dan krijgt ie weer een boost.”

6 reacties op “Onbekende artiest”

  1. Lijkwade van Komrij? Ach, zo hebben we allemaal onze dromen…
    De onnodige dood van een kastanje met wat schimmel tussen de tenen vind ik wel erg hoor, ‘t zal toch niet …

  2. Waarom neemt niemand de opmerking van Nico Brink serieus? In de krant werd ook niet verder gevraagd. Het lijkt mij de moeite waard om het in ieder geval te proberen met terugsnoeien.

  3. Het is overigens oud-directeur Nico Brink. Hij is al een tijdje met pensioen. Anders had hij vast niet zo gereageerd.

  4. Marius (red. RaDa)

    @T-bone: Dank voor de nuttige aanvulling!
    @Willemien: Wethouder Divendal (zie de website van G.M.) lijkt daar allerminst voor te porren. En iedereen heeft nu al zitten broeden op crea-ideetjes… Maar het verbaast mij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *