Ga naar de inhoud

Ik citeer…

 

Vier passages uit weblogs van Haarlemse politici, allemaal van recente datum. De echte kenners hoeven natuurlijk niet eerst naar de namen hieronder* te kijken om ze te koppelen aan de auteurs.

Wat bleek nu, op het postkantoor verkopen ze sinds kort geen losse postzegels meer, alleen nog maar vellen van tien zegels of meer. Ik vraag me toch echt af waar we in dit land mee bezig zijn. Als ik een postzegel nodig heb, dan moet ik toch niet gedwongen worden om er tegelijk tien te kopen, misschien is dit wel de enige brief die ik in mijn hele leven zal posten.

(Over de mogelijkheid dat in IJmuiden een kerncentrale wordt gebouwd) Toch vrees ik dat puur vanuit een ivoren vuurtoren is gekeken naar de ligging aan zee en aanwezigheid van een groot bedrijf waar al een strikt veiligheidsregime geldt. Als ze nu nog even kijken naar bevolkinsgconcentraties (sic), dan waait deze luchtballon ook weer over en kan IJmuiden zich richten op de ontwikelling (sic) van de boulevard.

Gisteravond kreeg de Raad gezamenlijk een debattraining. Doel van deze training was niet zozeer om individueel beter te leren debatteren, maar om als Raad als geheel beter debatteren (sic). Hoe kun je het politiek debat samen zo voeren dat alle argumenten gewisseld worden en het begrijpelijk is voor mensen op de publieke tribune en achter de radio thuis? (…) Als oefening moesten we in groepjes een fictief voorstel verdedigen en debatteren over de voorstellen van anderen. Ons groepje kwam met een voostel (sic) om sportvissen in Haarlem te verbieden. Andere voorstellen waren een Bijenkorf in de Brinkman (sic) en het nemen van Raadsbesluiten bij 2/3 meerderheid. Dit leverde soms hilarische debatten op, die naast leerzaam ook gewoon erg leuk waren.

De gemeente gaat het commercieel folderen op straat verbieden. Reden hiervoor is de vervuiling op straat tegen te gaan. Persoonlijk kan ik me wel vinden in het verbod, maar eigenlijk is het natuurlijk triest dat het moet. (…)
Tijdens onze campagne dit voorjaar, hebben wij natuurlijk ook uitgebreid staan folderen. Dit leverde weinig vervuiling op, maar dat was natuurlijk omdat we zo’n prachtige kaart hadden van Haarlem én een goede boodschap:-)

 

* Voor de antwoorden zie: Cees Jan Pen (CDA), Denise Eikelenboom (VVD), Moussa Aynan (PvdA) en Jeroen Fritz (PvdA)

1 reactie op “Ik citeer…”

  1. Heerlijk die Cees Jan Pen: Meneer Foppe staat in zijn schaduw (Bieslog). Maar met dat ‘folderverbod’ ga ik er per saldo op vooruit! Het was één van mijn grootste ergernissen en ergeren kost nu eenmaal energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *