Ga naar de inhoud

Huiskamers

Incrowderiger en ons-kent-onziger dan gistermiddag in de Jacobskerk zullen we het niet snel meer meemaken. Het zou een heel gepuzzel zijn geweest om onder de circa 250 aanwezigen er vijftig bijeen te zoeken die NIET ooit kruk-aan-kruk zaten en Haarlemmiteiten uitwisselden.

Wat kan je ook anders verwachten bij de feestelijke presentatie van Haarlemse Huiskamers, een rijk geïllustreerd en onderhoudend boek* van liefst 188 pagina’s over onze lokale dranklokalen, van De Zwarte Hond (17e eeuw?) tot Ik Kom Zo?

En wat doe je dan zoal na afloop? Wij deden eerst de boodschappen, maar daarna volgden we het advies van Ko van Leeuwen (zie p.127) en togen naar het knusse El en Ben. Binnen zaten de habitués al op drie verschillende plekken over het boek gebogen. En zo zoemde het natuurlijk in cafés overal in de stad – het was te voelen. Iedere zichzelf respecterende happer en stapper hoopte dat hij er in stond.

Wij wuifden instemmend met ons eigen exemplaar en in een mum van tijd stonden de eerste biertjes op de promotieviltjes (zie boven).

* Samenstellers Maria van Vlijmen, Gonda Koster en Dirk Haster; uitgeverij Gottmer

3 reacties op “Huiskamers”

 1. Het was een reuze gezellige middag.

  Het boek is prachtig.

  Maria Gonda en Dirk, hartelijk bedankt.

  Veel succes.

  Groetjes El

 2. Toen ik de morning-after wakker werd, gedreun in mijn kop, kon ik in de badkamer constateren dat ik tapas gegeten moest hebben. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen dat je met kop én naam genoemd word in het Huiselijke boek! Ja, het was me het feestje wel! Maar heb ik het nou gepast, of ongepast gevierd?

 3. Dankzij al die mooie cafes en talentvolle Haarlemmers kon het boek gemaakt worden. We hebben er enorm veel plezier aan beleefd!

  Gonda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *