Ga naar de inhoud

Schuttingtaal

Ik weet een nieuwe schutting, hier vlakbij. Ik houd geheim waar, maar geloof me, hij staat gewoon aan de openbare weg. De stenen muurtjes links en rechts ervan worden ontsierd door woeste graffiti. En daartussenin blijft dat grote, uitnodigende, gladde houtoppervlak nu al maanden achtereen schoon.

Ongerept! Al maanden!

Je zou er haast van gaan geloven… In HALT, in de jeugd van nu, in Balkenende, in een beschermende coating waartegen zelfs de nijdigste spuitbus niets uitricht.

                                   ****************************

Hoe anders gaan de dingen in het naburige Bloemendaal, waar een anonieme zendeling op een transformatorhuisje aan een boslaan deze tekst aanbracht.

 

PUMA is voor HOMO’S.

Ik wil me in die gevoelige kwestie hier niet mengen, maar wat mij intrigeert is wat zo’n knaap bezielt. Daar staat hij in het donker. Op zijn Reeboks, spraycan in de aanslag – een beetje opgefokt, alert. Emoties, slogans en ideeën kolken ongetemd door zijn brein en ineens – daar komt het! – pssssssst  pssssss!!

En dan staat dit er.

(Wat een homo, zeggen ze dan tegenwoordig)

3 reacties op “Schuttingtaal”

  1. Staat graffiti op je lijstje van dingen, die je altijd had willen doen ?
    Mooie beeldvorming:
    “Daar staat Marius in het donker. Op zijn Reeboks, spraycan in de aanslag – een beetje opgefokt, alert. Emoties, slogans en ideeën kolken ongetemd door zijn brein en ineens – daar komt het! – pssssssst pssssss!!”

  2. Een van de leukste graffiti teksten die ik ooit gelezen heb stond op een muur van een metrostation in Londen: “JESUS SAVES”, en daaronder in een ander handschrift: “but Keegan scores in the rebound”. (Voor de jongeren onder ons: Kevin Keegan was in de jaren 70/80 van de vorige eeuw een van de betere Engelse voetballers.)

  3. Die van ‘Jezus redt’ stond ook bij de Kolenkit, een kerk in Amsterdam West. Een Amsterdamse lolbroek had er achter geschreven “het nooit’.
    Voor het overige ben ik van mening dat het interieur van elke door de stadsjager opgebrachte graffiticus op staatskosten van nok tot kelder en van binnen en van buiten helemaal in feldgrun, paars of strontbruin moet worden overgespoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *