Ga naar de inhoud

Breinstormen

Hoe presenteert een college een begroting die voor de komende jaren liefst €27 miljoen aan bezuinigingen inhoudt? Met een passend oppeppend motto erbij natuurlijk.

En hoe komt het college aan een passend oppeppend motto? Daar huren ze zo’n peperduur communicatiebureau voor in, denk je als onwetend burger. Niet dus!

De inhoud van een prullenbak op de burgemeesterskamer, die het Raarlems Dagklad (exclusief!) kreeg toegespeeld door een bevriende schoonmaakster, vertelt het werkelijke verhaal. Het eerste papiervodje was nog bewaard uit 1996: Laat ons vrijelijk potverteren / En het nageslacht kan creperen!

Toen leefden ze nog op grote voet! Op andere frommeltjes de handschriften van het huidige stadsbestuur. Het is of ze elkaar de zwarte piet toeschuiven:

De PvdA heeft een zware loting / Chris van Velzen doet de begroting

Ook de nieuwe burgemeester moet het ontgelden:

Haarlem krijgt een dynamisch profiel / Hoera, Bernt Schneiders ontdekt het wiel!

Hilde van der Molen (SP) wordt gekieteld met haar voornemen het aantal bijstandsgerechtigden met duizend terug te brengen, desnoods met ‘onorthodoxe maatregelen’.

Hilde houdt aso’s onder de knoet / Wie niet wil wieden, wordt fors beboet.

VVD-humor? De laatste poging leek serieuzer, maar met realisme maak je je niet populair bij de kiezer.

Na het zuur geen zoet maar … zuur / Achterstallig onderhoud is best wel duur!

Waar zijn prullenbakken anders voor, hoor ik jullie zeggen. Laat ze een beetje dollen, dat stimuleert de creativiteit. En daar zit natuurlijk wat in.

Hierbij de uiteindelijke slagzin, die vandaag maar liefst driemaal GROOT en VET wordt afgedrukt in de Stadskrant, en vast niet voor de laatste keer. Wen er maar vast aan:

SAMENWERKEN AAN RESULTAAT / DE STAD IN GOEDE STAAT

3 reacties op “Breinstormen”

  1. Is Chris van Velzen een PVDA’er? Naar mijn weten is hij VVD wethouder.

    De leus voor Hilde zal ik namens de gemeente inzetten waar mogelijk … dank!

  2. Marius (red. RaDa)

    @ T-bone: Die verfrommelde teksten zijn natuurlijk niet van mijzelf (en ook de huisdichteres is onschuldig), maar ik interpreteer het zo: Van Velzen (VVD) houdt streng de hand op de knip en de PvdA-boys (idealen zijn duur) hadden wat dat betreft een makkelijker tegenstander kunnen wensen. Slechte loting in die zin. Voor wat het waard is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *