Ga naar de inhoud

Weg met de duidelijkheid!

Ik grasduin in de laatste Awater, die bovenop ligt in de stapel vakliteratuur van de huisdichteres, en stuit in het interview met Hans Verhagen(‘Er is geen ander evenwicht dan wankel’) op deze uitspraak:

Nu doet Nederland denken aan een man die zijn benen laat amputeren omdat hij een bromfiets heeft gekocht. Alles wat voorafging wordt domweg ontkend.

En terwijl ik nog instemmend zit te knikken, komt op de RaDa-telex (nee, hier wordt niks geamputeerd!) het bericht binnen dat het taalspelletje Lingo, dagelijks goed voor 900.000 kijkers, van de buis wordt geschopt omdat er teveel ouderen naar kijken.

Netcoördinator Ton F. van Dijk in Trouw: “Sinds de nieuwe zenderindeling is het bereik van de publieke omroep onder jongeren gelukkig met 5 procent gestegen, maar we zijn nog lang niet waar we wezen willen. ‘Lingo’ zorgt voor een te oud profiel en daarom willen we iets anders.”

Tja, die onverbiddelijke profielen… ze schijnen bij de kijker te moeten zorgen voor meer ‘duidelijkheid’. En over duidelijkheid heeft Verhagen ook nog iets te melden:

Maar zonder verleden heb je geen heden en geen toekomst. Dat komt natuurlijk mede door onze ongeïnspireerde, gevoelsdomme leiders. Zelf noemen politici dat ‘duidelijkheid’. Met 10 miljoen mensen op een vierkante meter kun je “duidelijkheid” echter beter vergeten.

Vergeef hem de dichterlijke overdrijving van ’10 miljoen mensen op een vierkante meter’ en er staat een tekst die ik graag op 150 T-shirtjes zou laten zetten voor de aanstaande Kamerleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *