Ga naar de inhoud

Het oranjegevoel van TNT

‘Om te wennen aan onze nieuwe kleur, mag u eenmaal gratis post versturen naar elk adres in Nederland’, staat er in de TNT nieuwsbrief.

Helaas hebben ze er maar één oranje envelop bijgedaan voor zoveel adressen. Ze zullen dus wel iets anders bedoelen.

Tea and Tea of Thee en Thee, wat zal het worden in de volksmond?

De website leert dat TNT van origine een Australisch verzendbedrijf is. Overgenomen door KPN. De letters TNT stonden toen voor Thomas Nationwide Transport. ‘ De letters hebben nu geen betekenis meer, het is een merknaam.’

Letters zonder betekenis – ach, hoe sneu! Ik heb met ze te doen.

Hoewel, ik ken er meer. Iemand hier die de T van voorganger TPG kan thuisbrengen?

(Raarlemmers groot en klein, de encyclopedische schedels van kinpunt tot occiput gevuld met Kennis met een GROTE K, duiken schielijk weg achter de dichtstbijzijnde kamerplanten en gordijnen)

Die T was (giechel!) de eerste letter van … TNT. TNT Post Group. (Zie ook hier)

Zo simpel is het!Zelfs in een veranderende wereld.

Voorlopig weiger ik me zorgen te maken. Die eerste brief door zo’n nieuwe bus zal me vast wel goed afgaan.

 

.

4 reacties op “Het oranjegevoel van TNT”

  1. Explosieve naam ook. Ik ken TNT voornamelijk in de betekenis van springstof: 2-methyl-1,3,5-trinitro-benzeen of trinitrotolueen. (Dat laatste heb ik niet van mezelf).

  2. Inderdaad Willemien – en dan in tonnen uitgedrukt.

    Overigens zal ik -als overtuigd antiroyalist en antichauvinist- in het vervolg met heel wat minder genoegen naar een brievenbus stappen dan de afgelopen jaren het geval was.

  3. Ach, de PTT (van Ria Valk), wie verlangd er niet naar terug? PTT/TPG/TNT (zucht) neemt een australische bedrijf over. India neemt de Hoogovens (Corus) over, Frankrijk de KLM (als overtuigd antirepublikein was de ‘K’ mij dierbaar): onthechten Cees, onthechten! Denk groot! Iemand zal er toch wel gelukkiger (of ten minste rijker) van worden? Ik voel mij zo vreselijk 55!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *