Ga naar de inhoud

Kanteldag

GROOT TEKORT VEELPLEGERS DREIGT, las ik nog vóór mijn eerste Grote Koffie in Zwarte Broer het HD.

Niets deugt meer in dit land, had ik al somber gedacht voor ik besefte dat dat een verlezing moest zijn.

GROOT TEKORT VERPLEGERS DREIGT, stond er in de Grote Broer. Niets deugt meer in dit land, dacht ik nogmaals. De zwarte koffie smaakte naar sigarenas.

Ook aan rode paddenstoelen met witte stippen was gebrek, volgens de krant. Een slecht vliegenzwamjaar, pffff, dat kon er nog wel bij! De toon voor de ochtend was daarmee gezet. Ik gaf mij over aan moedwillige moedeloosheid. Mentale torpedo’s van eigen makelij werden grimmig in stelling gebracht tegen iedere passerende positivo die zijn schouders wilde zetten onder wat dan ook.

De eerste was Chris van Velzen, daadkrachtig VVD-wethouder te H. Hij heeft ons net behoed voor een Stadskantoor in Schalkwijk met een plausibel plan (waarvoor dank!) en wil nu in één moeite de geschiedenis in als de geestelijke vader van een ‘slimme tunnel’ onder de binnenstad. Waarom niet meteen zes evenwijdige flyovers van Oost naar West v.v. ?

Ruigoord dan… In dat oude hippiereservaat wordt mogelijk een agropark gebouwd. 100.000 tot 300.000 slachtvarkens in een flat in de achtertuin van Hans Plomp & co.!!! Mag het a.u.b. een onsje minder?

En toen ‘kantelde’ de dag, om het eens in voetbaltermen te zeggen. Zomaar. Wandelend in mijn vaste kuuroord Middenduin zagen we deze:

En er stonden er nog een paar naast met veel meer stippen. En binnen een mum van tijd stuitten we op de eerste leuke mensen. In het verzorgingstehuis van mijn vader bijvoorbeeld: de man die zijn seniele moeder daar dagelijks komt opbeuren en een advocaatje voert. De opgewekte visvrouw in de kraam achter de Stadsschouwburg. In het Zwaantje de eigenaar van de doorleefde stem die door het hele café schalde: “Hé, geef dat ouwe stuk chagrijn daar een biertje van me en zeg dat ie bij ons komt staan!”

Nee, dat biertje was niet voor mij, ik was tegen die tijd in een puik humeur en voelde me rijk. Thuis kregen kregen we vanuit de slaapkamer nog een toegift in de vorm van onderstaand skyscape. In afwachting van het bijbehorende tegeltje:

VERGUIS DE DAG NOOIT EER HET AVOND IS

4 reacties op “Kanteldag”

  1. Potver…even bijkomen hoor van alle wendingen. Ja, ik zei het gisteren al in Spookboek; die Chris van Velsen is me er één! Heeft géén presentatie die man. Maar zo’n tunnel zou natuurlijk heerlijk zijn. Voorkomt wellicht het droogleggen van het Spaarne. Maar het vrijgeven van de ged.Oude Gracht (vrij van het rode monster) zou een heerlijkheid zijn. Als Chris dan ook nog even besluit de gracht weer uit te diepen ben ik helemaal sky high! Maar ik verwacht dat ik het niet meer zal meemaken. (Overigens gisteren de Slagerspoort bedwongen…op de fiets nog wel. Wel mijn stuur in het midden vast gehouden om mijn knokkels bevelt te houden)

  2. Beveld.

    Verder ga ik nergens over zeuren want ook vandaag is weer zo’n schitterende dag. Of moet ik ook weer niet te vroeg juichen?

  3. ‘t? : is ‘t weer zo’n schitterende dag …

    (Ik moet dat nog ontdekken; zit niet in het onderwijs en kan helemaal niet tekenen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *