Ga naar de inhoud

Filefluiters

Met nul zetels in de peilingen ligt de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) keurig op schema voor de verkiezingen.

De Statenverkiezingen van 2007, voor het goede begrip. Immers, in mijn gecombineerde hoedanigheid van erevoorzitter, secretaris, lijstduwer en -trekker ben ik samen met de achterban stilzwijgend tot de conclusie gekomen dat wij precies op het juiste moment dienen te pieken. En 22 november viel voor de Partij voor het Onnut van het Algemeen helaas net even te vroeg.

Zo kan het dezer dagen gebeuren dat opgefokte campagnemedewerkers van de 24 deelnemende partijen elkaar meedogenloos vertrappen in de modder rond de aanplakborden, terwijl aanhangers van de PAVOHOVAHA het gewoel op veilige afstand aanschouwen – half geamuseerd, half meewarig. Dat de glimlach van hun nummer 1 daar ontbreekt tussen Pechtold en Rouvoet, hebben die goeierds allang verwerkt.

Zelf kan ik er eveneens prima mee leven… Je kan niet alles hebben als voorman van de minst ambitieuze partij van Nederland. Dat neemt niet weg dat ik vandaag ten prooi viel aan hevige twijfel over onze strategie van de afgelopen decennia.

Zoals genoegzaam bekend, heeft de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) een broertje dood aan jakkeraars, aan afsnijders, aan bumperklevers, toeteraars en plankgassers – kortom, aan iedereen die de minimumsnelheid van het bestaan nodeloos overschrijdt. Vandaar dat wij de automobilist nimmer tot onze doelgroep hebben gerekend. Dat laatste nu blijkt een inschattingsfout die ons nog zuur had kunnen opbreken, indien wij ons wél hadden ingeschreven. Want wat lees ik in het HD?

‘Voor veel mensen is het verblijf in de file het enige moment op de dag waarop ze tot zichzelf komen. Het is gewoon lekker om even niemand om je heen te hebben.’

Laat dat even bezinken! Wat een perspectief!! Dat zijn in één klap minstens elf miljoen potentiële PAVOHOVAHA-stemmers extra!!! Het duizelt me nog even, maar ik sluit bepaald niet uit dat ik op de middellange of iets langere termijn een spindoctor ga zoeken in de Gouden Gids.

Elf miljoen! Als we die allemaal zo ver krijgen dat ze hun raampje even naar beneden draaien wanneer onze folderaars aan komen kuieren door de berm! De traagste partij van Nederland gaat nu serieus voor het pluche:

                                            De PAVOHOVAHA

                          voor FREEWHEELERS EN FILEFLUITERS!

                             GEEN HAAST? STEM LIJST LAATST!

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *