Ga naar de inhoud

Seculier hier?

De kerkkalender van Haarlem Centrum ziet er voor morgen veelbelovend uit. Geen Universele Eredienst bij Soefi-contact, dat is een tegenvaller, en de Eglise Wallone blijft ook leeg, maar daar staat veel moois tegenover. Zo’n 33 zondagsdiensten, alleen al hier in de mondaine binnenstad!

Dan mag je als Schepper toch in je Handjes klappen, zou ik denken – al dan niet op de maat van de muziek: er is een herenkoor in de Basiliek St. Bavo, Gregoriaans in de St. Joseph, Choral Evensong bij de Church of England, een Surinaams koor halleeloeit bij de Charism. Euch. Viering (?) in Kerkcentrum St. Johannes de Doper, en kerkkoor Engedi houdt de Hersteld Apostolische Zendinggemeente wakker.

Bij de Zendingkerk (Wilhelminastraat) bestijgt een onvervalste profeet de kansel (profeet Brust), een paar uur later gevolgd door Evangelist Straetemans; fans van de Latijnse Hoogmis kunnen aanschuiven in de Pastoor van Arskerk (Beatrixplein).

Over de reli-diversiteit hoeven we ons allerminst zorgen te maken: naast de bekendste christelijke bloedgroepen accommodeert de Haarlemse binnenstad Oud Katholieken, Jehovah’s Getuigen, Christian Scientists en Zevende-dags Baptisten.

Het is maar dat jullie het weten, beste Raarlemmers. Geen enkel excuus voor wie dit weekend ongesticht afsluit. Dan ben je écht een zondaar / heiden / atheïst!

1 reactie op “Seculier hier?”

  1. Van een trouwe lezer (met toestemming geplaatst) Hallo Marius,
    In het herfstnummer van SKEPTER ( de kritische kijk op paranormale verschijnselen en pseudowetenschap) trof ik in de rubriek ( overzicht van allerlei berichten in kranten en tijdschriften betreffende paranormale …enz.; voorzien van een “vrolijke” noot) het volgende berichtje over Haarlem aan:

    1 juli. Het bisdom Haarlem telt 75 pastors, en daarvan zijn er 29 buitenlands. Dat geeft integratieproblemen. NRC Handelsblad sprak met een Italiaanse pastoor die na zes jaar in Nederland gewoond te hebben dacht dat de NRC een parochieblad was.

    Na het nog een keer gelezen te hebben: deze pastoor is wel degelijk geïntegreerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *