Ga naar de inhoud

Risicobeheer

‘Ons kenmerk 6.0701 / TW

Onderwerp: voorval d.d. 31 mei 2006

Geachte mevrouw,

Uw aanvullende informatie ontvingen wij in goede orde. Het door mij gehouden onderzoek is inmiddels afgerond. Het betrokken personeel liet mij weten zich het voorval niet te kunnen herinneren. Hen waren geen onregelmatigheden opgevallen. Ook zijn er geen technische storingen aan het treinstel geconstateerd.

Op basis van het vorenstaande is het voor mij niet mogelijk om uw negatieve ervaring objectief te beoordelen, het spijt mij u dit te moeten berichten.

Ik hecht er waarde aan u te laten weten dat de NS de procedure rondom het sluitproces nauwgezet blijft bewaken. Regelmatig wordt geanalyseerd of de bestaande procedures bijstelling behoeven. Daarbij wordt gekeken naar mens en machine.

De veiligheid van onze reizigers is en blijft een gegeven dat hoog in het vaandel staat. Ik vertrouw er op u alsnog met deze brief van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet,

R.G.H. ten W.

Risicobeheer & Schaderegeling’

 

.

7 reacties op “Risicobeheer”

 1. Dus: als het personeel van een trein zich een ‘voorval’ niet herinnert en er geen technische storingen zijn geconstateerd, is er niets gebeurd.

  Wat een kille standaardreactie.
  En wat zijn ze bang.

 2. “Ik vertrouw er op u alsnog met deze brief van dienst te zijn geweest.” Waarop zou TW dat vertrouwen eigenlijk baseren?

 3. Ik vertrouw erop dat het met je moeder is goed gekomen. “Waar gehakt word vallen spaanders”, schiet mij ter binnen. Elke dag een dode in het verkeer lullen we al lang niet meer over. Want het verkeer dat zijn wij zelf en en ons kan het niet liggen dus zwijgen we. Maar als het de NS betreft …

 4. Toen mijn vader in dat gapende gat naast de Artisjok was gedonderd waarbij zijn achillespees afscheurde, is hij heel erg netjes door de Gemeente Haarlem behandeld (maar eerst natuurlijk door een arts).

 5. Misbruik!
  Het mag genoegzaam bekent zijn dat ik iedere dag weer volop geniet van de bijdragen op web-logs als het RaDa, Spookboek, Pipsplek en bieslog. Meestal word ik er vrolijk van of ontroerd, soms erger ik mij (daar ben ik heel goed in) en laat dat weten ook. Maar vandaag had ik mijn ‘moment of glorie’ (geen idee waarom dit in het Engels moet)op Bieslog. Dat gezeik van die minister, schooldirecteur, Verdonk en Wilders (GVD zelfs de PvdA keurde de weigering van handen schudden af! Zijn ze nou belazert!) vanwege een uitspraak van de commissie van gelijke behandeling. Wim de Bie heeft mij vandaag een stem gegeven. En die wil ik met jullie delen, hoewel ik misbruik moet maken van Marius’ weblog; ik doe het gewoon:

  Bieslog:
  Vieze handen schudden

  Het aantal Nederlanders dat dagelijks vieze handen maakt, is schrikbarend hoog.

  In opdracht van een firma in reinigingsmiddelen werd een onderzoek naar toilethygiëne ingesteld, waaruit blijkt dat zes miljoen Nederlanders na een kleine of grote boodschap de handen niet wassen.

  Van de mannen wast 43 procent de handen niet; 33 procent van de vrouwen loopt met vieze handen rond.

  Het handenwassen is onder jongeren nog minder populair: slechts 41 procent houdt na wc-bezoek de handen onder de kraan.

  En dan lezen we nu weer in de kranten dat ‘elkaar de hand schudden een gerespecteerd Nederlands gebruik is’.
  En: ‘handenschudden is de gedragsnorm in Nederland’.

  Lekker fris!
  Dus u drukt graag de hand van een man die net zijn vieze geslachtsdeel heeft vastgehouden? Ook vies ja, want met de hygiëne binnen de onderbroek zal het in Nederland, mogen we aannemen, eveneens droevig gesteld zijn.

  Of schudt u tijdens een eerste kennismaking liever de hand van een vrouw die er zojuist op het toilet tijdens het afvegen mee door een velletje wc-papier is gegaan? Ja, sorry hoor, we moeten de realiteit onder ogen durven zien.

  Handen schudden – ik ga ervan over mijn nek.

 6. @cees: reclame voor bieslog voortaan inderdaad liever via een simpel linkje en @joost: de wedstrijdleiding /netiquettecommissie knijpt voor deze ene keer een oogje toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *