Ga naar de inhoud

Meesterproef

Op Haarlem en Omgeving pagina 4 van het HD, bescheiden tussen ‘Voorzitter wijkraad weg’ en ‘Gespreksgroep over zingeving’:

                    WISKER WINT PRIJS MET EIGEN WORST

Paardenworst wel te verstaan, en Wisker is niemand anders dan Peter Wisker uit de Generaal Cronjéstraat. Bij de 22e Nationale Slagers Vakwedstrijden (waarvan de edities een tot en met eenentwintig door het RaDa niet zijn gekuvverd om uiteenlopende redenen) liet de Haarlemse paardenslager de concurrentie volmaakt kansloos. Hij sleepte daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar de Chris de Keijzerbokaal in de wacht.

‘Vorm, smaak, kleur en samenstelling gaven de doorslag voor de gouden penning’, aldus Grote Broer (die altijd ALLES weet!).

Zien wij de enorme berg verliezende worsten voor ons, beste Raarlemmers, onmiddellijk na het bekend worden van de uitslag? Versmaad. Geringschattend in de hoek gesmeten, met eindbestemming Whiskasfabriek. Tekortschietend qua vorm, smaak, kleur en /of samenstelling: onappetijtelijk; ziekelijk pips of zweterig groen; met niet weg te masseren uitstulpingen en gezwellen, worsten ontsierd door vlekken en ongeneeslijke paarden-acne. Andere barstten op de jurytafel van nijd uit hun vel, of verschrompelden daar van schaamte naast het artistieke meesterwerk van Peter Wisker.

Hier zijn er twee Van Peter, vanochtend gekocht. In de beste zeventiende eeuwse stilleventraditie geëscorteerd door ooft.

1 reactie op “Meesterproef”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *