Ga naar de inhoud

Bomenwachters

Arbocide of bomenmoord? De discussie onder loof- en lommerminnende Haarlemmers naar aanleiding van de recente zaagpartijen bij het 023-terrein en de Schalkwijkerstraat leek net een beetje geluwd en nu zijn daar ineens de Bomenwachters.

Grote Broer het HD (lees Hein Flach) scheef afgelopen woensdag over deze nieuwe actiegr… nee, dat willen ze niet zijn!… werkgroep. De Bomenwachters hebben hun wortels in Groen Linksige bodem en nemen het op voor het weerloze stadsgroen. KAPPEN MET KAPPEN had de leuze kunnen zijn, als het een actiegroep was geweest en geen werkgroep.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers in een onkarakteristieke opwelling van idealisme: “Waar kunnen wij ons massaal aanmelden? Wij doen mee! In de ogen van deze gemeente is de enige goede boom een dode boom!!! Wij hebben gehoord dat die Divendal zodra er drie graden nachtvorst wordt voorspeld snel even een eeuwenoude woudreus laat omleggen voor persoonlijk gebruik in zijn open haard. De zaag gaat erin zonder ook maar iets wat in de buurt komt van een houtsnijdend argument…”

 

Kijk, jongens… ik wil het in dezen toch voor onze gemeente opnemen en de dingen genuanceerd zien. Zullen we eerst de stukken even doornemen en ons baseren op de feiten? Want wat lees ik in de gemeentelijke mededelingen van 16 november?

                             GEWEIGERDE KAPVERGUNNING

Het college van B&W maakt bekend dat de volgende kapvergunning(en) is/zijn geweigerd

Gemeente: stadsdeel Oost/Waarderpolder: BOR/2006/28 Dunklerstraat / hoek Willem Pijperstraat, 1 linde;

aanvraag is voor dode boom: geen dode bomen aangetroffen.

Dus even voor het goede begrip: dode bomen die NIET worden aangetroffen hebben hier in Haarlem van de gemeente niets te vrezen. En dat mag best ook eens een keer worden gezegd!

 

(De Bomenwachters zoeken nog medewerkers en sympathisanten, die in ‘hun’ wijk een oogje in het zeil houden. Aanmelden bij natasja.marc@hetnet.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *