Ga naar de inhoud

Balansdag

Ik was aan een Balansdag toe vandaag. Het was zo’n dag om zomaar een uurtje (het hoofd radicaal ontBost, JeePeeloos, 100% Ruttevrij) wat uit het raam te staren. Onbestemd.

Een uurtje waarin je je (verlost van het partijpolitieke wapengekletter en trompetgeschal) ineens afvraagt hoe lang dat vodje plastic nou al aan die tak wappert. Vorig jaar hing het er al toen de bomen kaal waren, zoveel is zeker. Maar hoeveel jaar dáárvoor?

Het hangt op een hoogte van een meter of vijf, ooit opgezwiept door een windvlaag en zo vernuftig gestrikt dat geen storm het nadien heeft kunnen bevrijden.

Gek, de straatlantaarns branden. ‘s Nachts doen ze het al een tijdje niet. Ik weet dat ík het niet ga melden. Vandaag althans niet.

Is er een instantie die je kunt bellen om acacia’s te ontdoen van slierten plastic? Eén boom verderop hangt een lap zo groot als een kussensloop, zie ik nu – jong, vitaal plastic, dat de boom zal overleven als niemand iets doet.

3 reacties op “Balansdag”

 1. Het blijkt een restant van een ultieme poging, in de geest van Job Cohen, om de boel bij elkaar te houden. Ook voor bomen. Het ooit rode lint is door de barre weersomstandigheden en het verkiezingsresultaat wit uitgeslagen.
  De bomen zo kaal als het land, voorbereid
  op een koude winter, na een warme herfst.
  In de verte huilt een kamerlid zonder zetel.
  Uit gewoonte huilen sommige wolven mee……

 2. ik heb een keer een jaar een dooide spreeuw gehad die aan een touwtje onbereikbaar aan een hoge tak hing te bungelen. gaaf man

 3. Ik zeg: tijd voor een burgerinitiatief! En als je er met je keukentrapje niet bij kunt, bel dan met BWL: 023 – 511 5115

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *