Ga naar de inhoud

Haarlemmoeheid

“Ik heb vandaag een beetje last van Haarlemmoeheid”, fluisterde iemand mij in het oor en trok er een gezicht bij of ze zelfs bij Haarlemmerolie (erkend panacee sinds 1696) geen baat zou vinden. Ik kon me er wel iets bij voorstellen.

Het was vlak voor de presentatie van Terug in Haarlem, een uitgave van het Ampzing Genootschap ter gelegenheid van de onthulling van ‘s dominees buste aan de Oude Groenmarkt. De voltallige incrowd was prompt uitgerukt. Voor buitenstaanders: deze bestaat uit een inner circle met daarbinnen een soort weke massa – zo klef en plakkerig dat er geen afzonderlijke leden vallen te onderscheiden… Zullen wij het the innest circlenoemen, bij gebrek aan een betere term?

Wat het standbeeld betreft: het RaDa (ruiterlijk, superieur, domweg stom?) gunt de binnen- en buitenlandse papieren pers ditmaal de fotoprimeur.

 

Ach, en die Haarlemmoeheid… die bleek eenvoudig te genezen. Wethouder Chris van Velzen hield een aardige toespraak in de Vishal… Op de Groenmarkt stond de RK (jawel, ER-KAA!!!) koster van de Oude Bavo zijn mannetje. Henk Soetens voor reli-relativisme! De Ampzingboys waren hun gebruikelijke jongensachtige zelf… Bij café Koops legde stadsgids Thon Fikkerman me uit hoe je een groep blinden en slechtzienden een kerk laat zien, uh … bezichtigen, uh… En daarna in De Waag gunde impresario Cees Prinsen een optreden aan zangeres Lake Montgomery, omdat haar optredens hem ‘zo ontroerden’. En mij ook.

De mooie middag vervloeide in een mooie avond en dat verklaart waarom dit stukje na middernacht wordt gepost. Morgen daarom gewone vermoeidheid ipv Haarlemmoeheid.

6 reacties op “Haarlemmoeheid”

  1. Cees Prins(en)verkeerde onvermoeibaar in onvermoede sferen dit weekend en is helemaal de onthulling vergeten. In de drukke Waag, waar Lake ons, en mij in het bijzonder(ik kan daar niet bescheiden om zijn), toezong kwam Haarlem weer tot zichzelf. En inderdaad, Raarlems redacteur was in opperbeste stemming en genoot zichtbaar. Vandaag even langs het beeld fietsen en alsnog mijn belangstelling tonen, met Ampzing neem ik geen enkel risico.

  2. @Cees: Excuses! Prins inmiddels veranderd in Prinsen! De accuratesse leed kennelijk ook onder de diverse vermoeienissen.

  3. “Daar heb je Kees” , dacht ik toen ik werd bijgelicht door een man met hutkoffer op zijn rug en lantaarn op zijn schouder. Ik bedoel dan ‘Kees’ van Frits (Freek de Jonge en de Nits) die de aardappels in het aardappelschillenmandje deed en de schillen in de aardappelenpan. Het was inderdaad niet te lezen, het onderschrift van het Ampzingbeeld. Alleen had hij mij dan niet 4x hoeven te vertellen, ik ben Cees, met een C.

  4. Het was vooral Haarlemmermoeheid (niet Haarlemmoeheid), maar ook daarvoor heb ik de ideale remedie gevonden: Haarlems Shownieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *